Cinci programe operaţionale sub o singură „umbrelă”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cum, de unde, în ce condiţii se pot obţine fonduri europene sunt temele unei campanii de informare demarate de Centrul Europe Direct din cadrul CJ Galaţi şi Centrul Europe Enterprise Network al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Galaţi.

Matţi, la prima sesiune de informare, desfăşurată la sala de conferinţe a Parcului de soft, au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai firmelor, autorităţilor locale, ONG-urilor, pe agendă fiind cuprinse prezentări ale unor Programe Operaţionale, precum cel de Mediu, Creşterea Competitivităţii Economice, Regio, dar şi Programul Operaţional Comun România – R.Moldova – Ucraina şi Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

„E prima dată când organismele care gestionează aceste programe sunt aduse cumva în cadrul unui singur eveniment pentru a-şi întâlni potenţialii beneficiari. Sunt informaţii noi, pentru că o parte din aceste programe abia se lansează, şi vrem să realizăm un cadru de dialog pe tema programelor europene, pe aspecte concrete:  ce programe sunt active, cine poate depune, tipuri de activităţi, care sunt finanţările. Astfel, de la o idee de proiect putem identifica modalitatea prin care poate fi pusă în practică”,  ne-a declarat Camelia Epure, coordonator al Centrul Europe Direct din cadrul CJ Galaţi.

O formulă similară de sesiune informativă va fi pusă în practică în două noi întâlniri  programate pentru astăzi şi mâine. De asemenea, în cadrul campaniei de informare va mai fi organizat un ciclu de întâlniri în perioada 27-29 aprilie.

Citit 2228 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.