Siderurgia, cu un picior în groapă?

Siderurgia, cu un picior în groapă?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindicaliştii din metalurgie sunt revoltaţi de modul în care autorităţile române înţeleg să gestioneze criza economică. Efectele acesteia în siderurgie, spun sindicaliştii, sunt drastice şi asta pentru că patronatele au fost lăsate să acţioneze în permanenţă doar în propriul beneficiu şi fără să ţină cont de „Strategia de restructurare a industriei siderurgice” realizată de către guvern şi aprobată de comisiile de specialitate ale Uniunii Europene.

În cadrul unei reuniuni la care au participat sindicatele din ArcelorMittal România şi care sunt afiliate la FSS Metarom s-au discutat aceste aspecte, iar concluzia la care au ajuns participanţii la întrunire a fost aceea că, fără o intervenţie a autorităţilor, în acest sector economic vor urma inevitabil falimentele în lanţ, iar şomajul şi inflaţia vor deveni de nestăvilit.

Din acest motiv, sindicaliştii au solicitat public implicarea factorilor guvernamentali pentru stabilizarea situaţiei dar şi desecretizarea contractelor de vânzare-cumpărare ale companiilor din metalurgie pentru a se şti care sunt prevederile contractuale în spatele cărora se ascund cei ce patronează astfel de unităţi. În plus, reprezentanţii salariaţilor spun că opinia publică ar trebui să ştie în ce mod şi-au respectat aceşti investitori promisiunile făcute în momentul în care au devenit acţionari.

"FSS METAROM nu poate accepta sub nicio formă prognozele patronatului, care susţin reducerea producţiei la combinatul din Galaţi la o treime, minimizarea redutabilei fabrici de ţevi laminate de la Roman sau aruncarea în hăul falimentului a combinatului de la Hunedoara - înfiinţat în 1882 şi care ar trebui să fie un simbol industrial naţional", se arată într-un comunicat de presă  transmis de către sindicalişti.

Citit 1661 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.