FSS Metarom cere protecţie pentru siderurgişti

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

FSS Metarom încearcă să sensibilizeze guvernul în legătură cu situaţia din metalurgie, spunând că acestui sector i-ar trebui acordată mai multă atenţie, în condiţiile în care criza economică duce la decizii abrupte ale patronilor. Sindicaliştii precizează că 10 la sută dintre muncitorii pe care îi reprezintă sunt în situaţia de a fi disponibilizaţi în perioada imediat următoare, iar celorlalţi le sunt puternic afectate veniturile salariale şi siguranţa locurilor de muncă.

Într-un comunicat de presă remis presei, liderii FSS Metarom atrag atenţia că vor organiza o amplă acţiune de protest la nivel european prin care vor încerca să contracareze acţiunile patronatelor din siderurgie. În plus, ei susţin că aceeaşi atenţie ce li se acordă bugetarilor în această perioadă ar trebui să fie acordată şi lucrătorilor din metalurgie.

"Considerăm că şi situaţiei din metalurgie şi siderurgie  trebuie să i se acorde o atenţie cel puţin la fel de mare ca şi branşei bugetarilor, întrucât salariile acestora din urmă sunt dependente în cea mai mare parte de activitatea salariaţilor din sectoarele de producţie primară care alimentează bugetul statului.

Ca o primă reacţie, Consiliul de Coordonare a FSS METAROM a mandatat Biroul executiv să iniţieze o întâlnire urgentă cu factorii guvernamentali pentru a putea găsi soluţii concrete pentru comenzi de stat precum şi alte măsuri protecţioniste care să ţină în viaţă aceasta ramură fundamentală a economiei româneşti", se arată în comunicat.

Citit 1325 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.