Cum intră o pictoriţă în afaceri: De la chevalet la florărie

Cum intră o pictoriţă în afaceri: De la chevalet la florărie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

De la Liceul de Artă la ştiinţe economice şi o „insulă” de verdeaţă în economia de piaţă * Roxana Necula şi „Amarilia”, florăria ei fermecată * „Privesc buchetul de flori ca pe o pictură” * „Grădiniţele” Alexiei şi idei de prichindei


Când intri în florăria Roxanei Necula ai impresia că intri în atmosfera unui film inspirat de romanele romantice englezeşti. Parfumul florilor multicolore se îmbină cu decorul vintage, oglinzi, mici piese de porţelan, tablouri delicate. Dincolo însă de această aură poetică, „Amarilia” este o afacere care, ca toate afacerile, trebuie să respecte regulile cât se poate de pragmatice ale economiei de piaţă. Unu şi cu unu fac doi, contabilitatea firmei n-ai cum s-o ocoleşti, chiar dacă Roxana nu doreşte să facă din florăria ei „un simplu spaţiu comercial”.

Romantism cu doză practică

„Ce-şi poate dori mai mult o femeie decât să fie înconjurată de flori, să fie tot timpul într-un loc precum o grădină?”, ne spune Roxana. După cum vă spuneam, ea nu duce lipsă de romantism. Asta, poate, şi pentru că, ei bine, a urmat… Liceul de Artă. Sau poate pentru că s-a născut chiar în ziua de „Florii”? Dar nici latura practică nu-i lipseşte, dat fiind faptul că, la facultate, a urmat ştiinţele economice.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Citit 4872 ori Ultima modificare Joi, 30 Mai 2013 18:59

4 comentarii

 • postat de un galatean
  Sâmbătă, 01 Iunie 2013 16:40
  Şeful Continental Automotive: Angajăm câte 1.000 de oameni pe an ca să facem faţă cererilor în creştere la export

  Producătorul de componente auto Continental Automotive România, cu afaceri de 270 mil. euro în 2011, continuă investiţiile pe plan local şi urmează să creeze 1.000 de noi locuri de muncă. Grupul german a ajuns la aproximativ 11.000 de angajaţi în România.

  „Compania noastră se concen­trea­ză în principal pe pieţele ex­terne, produsele fiind des­tinate marii majorităţi a pro­du­cătorilor de automobile din lume. Importante pentru consolidarea şi dezvoltarea afacerilor noastre în Ro­mânia sunt infrastructura calitativă, siste­mul de educaţie şi stabilitatea sistemului fiscal, iar pentru stimularea noilor investiţii, subvenţiile din partea statului român sunt determinante“, a subliniat Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental Automotive România şi ma­na­ger pentru cercetare şi dezvoltare al companiei pe România.

  Continental Automotive România a avut în 2011 un număr mediu de apoape 3.500 de angajaţi.

  Noua uzină de la Ghimbav şi extin­derea centrului de inginerie de la Timişoara vor conduce la crearea de locuri de muncă în cadrul Continental, conso­lidându-i poziţia ca unul dintre cei mai importanţi jucători din industria auto locală, alături de Dacia şi Ford.

  „Anul trecut am angajat în jur de 1.000 de noi colegi şi această tendinţă se va păstra şi anul acesta. Pentru Continental Ro­mâ­nia, un candidat ideal nu este neapărat doar un potenţial angajat care ştie foarte bine limbi străine şi care are cunoştinţe tehnice peste medie. Viitorul angajat deţine abilităţi-cheie pentru businessul nostru, fiind capabil să ofere un avantaj competitiv şi care, odată angajat, ar trebui să devină obiectul unor programe de retenţie, dar şi de formare de succesori şi de transfer de competenţe“, a mai spus Christian von Albrichsfeld.

  Felicitari judetelor din Transilvania, la noi in Moldova se doarme in continuare!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Irdache
  Vineri, 31 Mai 2013 19:05
  Draguta domnisoara, mult succes.
  Problema e cu puturosii de la VL care dupa atatea critici la adresa articolelor mediocre le e frica sa scrie in continuare articole online. In editia hard nu au cum sa fie criticati caci pensionarii nu comenteaza.. Orisicum ziarul e cumparat numai pentru mica publicitate. O recomandare pt viitor: postati numai pozele si titlurile ca in rest si asa nu conteaza.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Bogdan
  Vineri, 31 Mai 2013 18:08
  E o noua Strategie de vanzari !! :)))
  0
  0
  Raportează
 • postat de nouatigaraelectronica@gmail.com
  Vineri, 31 Mai 2013 13:43
  trebuie sa ma uit mai atenta la articolele pe care incep sa le citesc pe net, am inceput sa citesc articolul cu interes, abia asteptam sa vad cum se descurca tanara interprinzatoare cand hoop...articolul ia-l din editiata tiparita....ufff
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.