Cum economisim plătind cu cardul

Cum economisim plătind cu cardul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cardul de credit reprezintă un instrument de plată tot mai des folosit de români. Datele BNR arată că anul trecut, atât numărul, cât și valoarea tranzacțiilor cu carduri de credit în România au înregistrat o creștere de circa 20% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Cu alte cuvinte, pentru cei care vor să își eficientizeze resursele financiare personale, plata în numerar începe să ţină de domeniul trecutului. Asta pentru că fiecare plată în numerar reprezintă o oportunitate ratată de economisire.

“Plata cu cardul reprezintă o soluție eficientă, cu costuri mai mici decât plățile în numerar, acesta fiind motivul pentru care tot mai mulți români o aleg în detrimentul cash-ului. Analiza tranzacţiilor efectuate de clienţii de carduri de credit Bancpost în primul trimestru al anului 2013 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut arată o creştere de peste 45% a valorii, respectiv cu peste 50% a numărului tranzacţiilor făcute în locaţii de tip băcănii, supermarket-uri sau staţii alimentare carburant. De asemenea, se observă o creştere a utilizării cardului de credit la plată în detrimentul operaţiunilor la bancomat, ponderea tranzacţiilor la comercianţi fiind aproape dublă faţă de retragerile de numerar. În plus faţă de acest trend, în regiunea Sud-Est am observat o creştere a plăţilor pe segmentul de întreţinere sănătate, de peste 50% din punct de vedere al valorii, respectiv de 70% ca număr de tranzacţii”, declară Paul Handro, Director Regional Bancpost într-o discuţie în exclusivitate pentru Viaţa Liberă.

De altfel, în această zonă asistăm la o abundenţă de oferte promoționale, cât şi de programe de loialitate. Un astfel de exemplu este programul “Puncte oriunde”, lansat de Bancpost, prin care banca oferă tuturor clienţilor posesori de carduri de credit puncte de fidelitate. “Vrem să le răsplătim fidelitatea, și să îi încurajăm să gestioneze cu prudență resursele financiare personale. Acest program se înscrie în strategia băncii de stimulare a utilizării zilnice a cardului de credit la plata oricărui tip de achiziţii, în locul numerarului, adăugându-se celorlalte avantaje oferite de cardurile de credit Bancpost, cum ar fi programul rate fără dobândă sau perioada de graţie extinsă, de până la 55 zile”, spune Paul Handro.

Punctele de loialitate sunt acordate pentru fiecare leu cheltuit cu orice card de credit VISA Gold, Electron, Classic sau Briliant, American Express® Green sau Gold de la Bancpost, în cele peste 120.000 de locaţii din România în care există un terminal de plată. În funcţie de plafonul atins, clientul solicită transformarea acestor puncte în bani. Punctele de loialitate se acumulează oriunde, fără limite de categorie de cumpărături, valoare sau locaţie. “Practic, cheltuieşti ca de obicei, iar utilizarea cardului în locul numerarului aduce cu sine economii”, adaugă Paul Handro, Director Regional Bancpost.

PROIECT EDITORIAL SUSŢINUT DE BANCPOST

Citit 2199 ori Ultima modificare Luni, 03 Iunie 2013 10:09