Fără penalităţi, fără majorări / Reduceri de impozit contra locuri de muncă

Fără penalităţi, fără majorări / Reduceri de impozit contra locuri de muncă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu doar crearea de noi locuri de muncă, ci şi menţinerea numărului de angajaţi constituie un efort care merită să fie răsplătit. Aleşii locali au votat, la propunerea primarului Marius Stan şi o schemă de ajutor de minimis, prin care societăţile comerciale sau cooperatiste pot beneficia de reducerea impozitului pe clădiri cu 30 la sută pentru anul 2014 şi de scutirea de la plata majorărilor sau penalităţilor de întârziere aferente impozitelor şi taxelor locale datorate la bugetul local.

Conform documentelor votate de aleşi, în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2014 societăţile care şi-au păstrat în anul 2013 cel puţin numărul mediu de personal raportat în anul 2012, dar nu mai puţin de 50 de angajaţi, pot beneficia de reducerea cu 30 la sută a impozitului pe clădiri aferent anului 2014. Aceeaşi schemă de facilităţi prevede scutirea de la plata majorărilor sau a penalităţilor de întarziere, pentru agenţii economici care sting până la data de 30 decembrie 2013 obligaţiile principale constând în impozite şi taxe locale datorate bugetului local, restante la 30 septembrie 2013. Înlesnirea se aplică şi celor care sting până la data de 15 iunie 2014 obligaţiile principale constând în impozite şi taxe locale datorate bugetului local, restante la 31 martie 2014 şi se angajează să achite integral debitele scadente la 30 septembrie (aferente semestrului II al anului 2014) până la data de 30 noiembrie 2014, cu majorările aferente.

Evident, oferta nu este valabilă pentru societăţile aflate în stare de insolvenţă, lichidare, dizolvare, iar afacerea este condusă de un administrator sau lichidator judiciar. Pentru reducerea impozitului angajatorilor care şi-au păstrat salariaţii, valoarea totală estimată a ajutorului de minimis acordat pe întreaga durată de aplicare este estimat la 1.000.000 de euro. Pentru cea de-a doua parte a ofertei, stingerea penalităţilor sau a majorărilor, valoarea totală estimată a ajutorului de minimis pe întreaga durată de aplicare este de aproximativ 4.500.000 de lei, iar numărul estimat de beneficiari este de 3.800 de persoane juridice, plătitori de impozite şi taxe locale.

Agenţii economici vor putea citi pe site-ul Primăriei paşii de urmat şi documentaţia necesară pentru a beneficia de întregul set de facilităţi oferit de administraţia locală.

Citit 1948 ori Ultima modificare Vineri, 22 Noiembrie 2013 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.