ArcelorMittal Galaţi cere amânări pentru unele investiţii de mediu

ArcelorMittal Galaţi cere amânări pentru unele investiţii de mediu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

ArcelorMittal Galaţi va cere amânarea termenelor de realizare a unor investiţii de mediu asumate, invocând criza economică, au anunţat duminică oficialii companiei siderurgice.

"Am înregistrat rezultate foarte bune până în 2008 în privinţa investiţiilor de mediu. O parte din ele sunt continuate. În acelaşi timp, pentru câteva dintre aceste investiţii s-ar putea să cerem amânări, dar rămânem angajaţi pentru ţinta lui 2014. Acest lucru se întâmplă din cauza acestei crize fără precedent ce nu afectează doar piaţa oţelului, ci toată economia", a declarat, duminică, directorul general al combinatului siderurgic gălăţean, Augustine Kochuparampil.

Oficialul nu a putut preciza câte dintre investiţiile asumate în domeniul protecţiei mediului vor fi amânate, explicând că discuţiile sunt la început. "Chiar acum se discută aceste lucru, suntem abia la început", a spus Kochuparampil.

Pe 30 octombrie 2007, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului i-a emis companiei siderurgice ArcelorMittal Galaţi autorizaţia integrată de mediu valabilă timp de şapte ani, până la 31 decembrie 2014. Documentul, despre care autorităţile de mediu au spus atunci că este cel mai elaborat act de acest tip emis în România, este acompaniat de un plan de 301 măsuri ce trebuie implementate de companie până la momentul expirării autorizaţiei.

Volumul investiţional atras de aceste măsuri a fost estimat la "câteva sute de milioane de euro" de către oficialii companiei. Cele 301 măsuri trasate de autorităţile de mediu au ca scop reducerea poluării până la anumiţi parametri, specificaţi foarte clar în textul autorizaţiei.

Din volumul total de măsuri, 151 se referă la diminuarea poluării în aer, 113 în sol şi 37 în apă. Ele au termene clare de finalizare, iar depăşirea unui termen sau neîndeplinirea unei investiţii poate atrage declanşarea procedurilor de suspendare a autorizaţiei integrate de mediu, după cum au avertizat comisarii Gărzii Naţionale de Mediu.

Foarte optimişti, reprezentanţii ArcelorMittal Galaţi s-au angajat, însă, atunci că vor finaliza toate investiţiile cu şase luni înainte de termenul final.

Citit 965 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.