ANALIZĂ VL/ Amnistia fiscală, pe înţelesul tuturor. Trei milioane de euro, MITĂ ELECTORALĂ pentru BUGETARII gălăţeni

ANALIZĂ VL/ Amnistia fiscală, pe înţelesul tuturor. Trei milioane de euro, MITĂ ELECTORALĂ pentru BUGETARII gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La nivelul CJ Galaţi şi al Primăriei Galaţi, peste 400 de salariaţi vor scăpa de restituirea sporurilor ilegal încasate, aşa cum au fost ele stabilite de Curtea de Conturi * În total, e vorba de sume de peste trei milioane de euro, majoritatea făcând obiectul unor litigii în instanţă * Odată cu marea masă a simplilor funcţionari, au fost amnistiaţi şi directorii care „din greşeală” au încasat prime, indemnizaţii, sporuri şi salarii nesimţite


Guvernul a extins „amnistia fiscală”, menită iniţial să aducă o reparaţie punctuală unor categorii sociale, la întreg aparatul bugetar. Este un cadou electoral care aruncă la coş rezultatele controalelor Curţii de Conturi, interferează cu deciziile judecătoreşti şi încurajează practici incorecte în gestionarea sistemului administraţiei publice. Unde mai pui că, dintr-un foc, toată clica politică de directori ce au jefuit visteria publică scapă, dintr-un condei, de problemele cu legea. Iată în cele ce urmează cum se traduce, fie şi parţial, amnistia fiscală la nivelul judeţului Galaţi.

Sporuri pentru salariaţii CJ Galaţi

La nivelul CJ Galaţi, pe „lista neagră” a Curţii de Conturi se aflau sporurile salariale acordate celor 150 de salariaţi, prejudiciul fiind estimat, în urma unor controale de audit din 2013, la aproximativ 770.000 de lei (adică în jur de 175.000 de euro). Asta înseamnă, în medie, mai bine de 51 milioane de lei vechi de salariat.
Cum s-a ajuns la aceste sume? "În anul 2012 şi în trimestrul I al anului 2013, entitatea a efectuat plăţi mai mari decât nivelul stabilit potrivit prevederilor legale în vigoare la data plăţii (cinci la sută pentru anul 2012 şi 2,5 la sută pentru trimestrul I din anul 2013), reprezentând drepturi salariale pentru personalul propriu, prevăzute în Contractul/Acordul colectiv de muncă valabil la nivelul entităţii”, se preciza în raportul Camerei de Conturi Galaţi.

Dată fiind situaţia, din dispoziţia preşedintelui CJ Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, în februarie au fost constituite trei comisii pentru a stabili cine şi cât urma să returneze din sumele imputate de Curtea de Conturi. La începutul lui martie, au fost semnate primele dispoziţii care vizau măsura reţinerii salariale pentru angajaţi. Pe lista celor care urmau să restituie din sumele plătite se aflau atât funcţionari fără roluri marcante în aparatul adiministrativ, cât şi membri ai structurilor de conducere, precum Constantin Cristea, directorul executiv al Direcţiei de Patrimoniu, Lucean Mihalcea, directorul executiv al Direcţiei Economie şi Finanţe, Costel Fotea, county managerul Consiliului Judeţului. Sumele urmau să fie recuperate în maximum 36 de luni, însă chiar din momentul înaintării primelor dispoziţii de reţineri salariale, sindicatele din cadrul instituţiei au anunţat că le vor ataca în instanţă.

Indemnizaţii de milioane la Primăria Galaţi

La Primăria Galaţi, situaţia era şi mai „albastră”. În urma controalelor efectuate, Camera de Conturi a catalogat drept ilegale sporuri, suplimente, prime, indemnizaţii acordate salariaţilor în valoare de nu mai puţin de 12,8 milioane de lei (adică în jur de 2,9 milioane de euro). Aici e vorba de mai multe decizii ale Camerei de Conturi, din perioada 2009-2012, decizii care însă au fost pur şi simplu ignorate în perioada în care la conducerea muncipalităţii s-a aflat primarul Dumitru Nicolae.

Aşa se face că, în 2013, în raportul de audit pe anul 2012 s-a ajuns la un întreg capitol al Deciziei emise de organul de control care se referă la recuperarea acestor sume. De exemplu, printre plăţile nelegale se numără 433.000 lei acordaţi ca spor pentru condiţii grele de muncă (spor de calculator) şi spor pentru condiţii vătămătoare de muncă (septembrie 2011-2012). Asta este însă puţin faţă de suma de 5.640.579 lei imputată pentru plata sporului pentru condiţii vătămătoare de muncă (ianuarie 2010 - august 2011) şi a sporului de calculator (septembrie 2008 - august 2011), a stimulentelor acordate în anul 2011 cu titlul de restanţă pentru perioada 2009 - 2010, precum şi a stimulentelor acordate persoanelor care la momentul efectuării plăţilor nu erau în relaţii contractuale de muncă cu Primăria.

Cele mai consistente suplimente financiare au fost acordate, potrivit Curţii de Conturi, în 2009 - an în care, coincidenţă, au fost alegeri prezidenţiale, când s-a ajuns la 6.538.271 lei, sume pentru sporuri care mai de care, de la cele de calculator, de confidenţialitate, de mobilitate până la sporuri pentru procurarea unei ţinute decente, indemnizaţii de hrană şi refacerea capacităţii de muncă. Curtea de Conturi mai are pe listă şi 165.700 de lei, indemnizaţii de conducere de care au beneficiat în anii trecuţi unii funcţionari.
Una peste alta, cu toate imputările Curţii de Conturi, 269 de funcţionari din Primărie ar fi trebuit să returneze sume cuprinse între 3.000 şi 18.000 lei. Teoretic, sumele ar fi trebuit să fie recuperate până la sfârşitul anului 2013, dar şi de această dată s-a ajuns la un şir întreg de procese.

Şi primăriile din judeţ au sporurile lor

Nici Primăria Tecuci nu a scăpat de controalele Curţii de Conturi. Aici se afla în joc mai „modesta” sumă de 151.785 de lei, reprezentând sporuri acordate ilegal, potrivit Curţii de Conturi, ca indemnizaţie de hrană, sporuri de dispozitiv şi condiţii vătămătoare, spor de calculator, acordate în anul 2009.
Nici prin comune nu au fost socotelile în regulă. De exemplu, la Fârţăneşti, Curtea de Conturi a constatat că, în 2009, s-au acordat sporuri salariale, fără bază legală, în valoare totală de 7.000 lei. Este vorba despre un spor cu valoare de 10 la sută din salariu - plătit unor funcţionari ai primăriei şi angajaţi ai unei şcoli din comună, „pentru suprasolicitare nervoasă şi vizuală”.
La Măstăcani s-a constatat acordarea în condiţii nelegale de stimulente de 9.551 de lei către cinci salariaţi, dar Curtea de Conturi a mai constatat că, în anul 2011, s-a plătit suma de 12.787 lei, reprezentând indemnizaţii de şedinţă pentru consilierii locali, în perioadele în care aceştia nu au participat la şedinţele ordinare ale consiliului local şi nu au avut activitate în cadrul comisiilor de specialitate.

Directori beneficiari ai amnistiei fiscale

Printre cei care vor scăpa, se pare, de restituirea unor drepturi salariale se numără şi foşti directori care au încasat prime grase, chiar dacă societăţile lor erau departe de a sta pe roze. De exemplu, Curtea de Conturi a pus în evidenţă faptul că, deşi Apaterm a avut o evoluţie economică dezastruoasă, directorul George Cubasa s-a ales în 2009 cu o premiere de 95.408 lei, aferentă rezultatelor pe 2008. Mai mult, inspectorii financiari au stabilit că ar mai trebui recuperată suma de 48.008 lei, reprezentând obligaţii la bugetul general consolidat plătite de către societate, deşi acestea ar fi trebuit să fie plătite de fostul director. Prin urmare, în total, lui George Cubasa i se imputau 143.416 lei, acest litigiu fiind, desigur, mutat în instanţă.

Un alt caz cu rezonanţă privitor la primele încasate de directorii din societăţile publice este cel al directorului Administraţiei Pieţelor, Eugen Zaharia. Curtea de Conturi a stabilit că, în perioada ianuarie - decembrie 2012, i s-ar fi plătit acestuia o remuneraţie lunară care depăşea nivelul prevăzut de lege pentru funcţia de viceprimar. La asta s-ar adăuga şi alte sporuri nelegale, precum 25 la sută pentru vechime, 50 la sută indemnizaţie de conducere, plus o primă de 2.425 lei, aprobată de primarul Galaţiului, plus tichete de masă, plus tichete cadou.

Dar poate că nici una din situaţiile de mai sus nu o întrece pe cea de la AFDJ Galaţi. Curtea de Conturi a constat că directorii AFDJ Galaţi au încasat, în perioada 2007 - 2008, prime în condiţii nelegale în valoare de 1.038.600 lei! Printre plăţile considerate ca nelegale se numărau primele lunare încasate de Teodor Iulian Gheorghe (102.000 lei), Cornelia Petre (77.600 lei), Florinel Mihalache (59.400 lei), Cristian Şendrea (47.100 lei), Radu Mihail Rus (42.600 lei), Melania Vecinu (34.600 lei) şi Ionel Malenda (2.150 lei). La capitolul prime anuale, 30.000 lei ar trebui recuperaţi de la Teodor Iulian Gheorghe, 20.000 lei de la Cornelia Petre şi câte 10.000 lei de la Mihalache, Rus şi Vecinu. După cum ne declara zilele trecute actualul director al AFDJ Galaţi, Valerică Anghel, procesele privind recuperarea acestor sume de bani sunt încă pe rolul instanţei.

Problemă de sistem, tratată electoral

Un fenomen general legat de sporurile ilegale acordate angajaţilor din instituţiile publice este acela că, practic, toate au fost contestate în instanţă. Procesele sunt lungi şi, deşi instanţele nu fac în general decât să întărească concluziile inspectorilor financiari, rata de recuperare a prejudiciilor constatate de Curtea de Conturi este greoaie şi are o valoare mai degrabă simbolică. Amnistia fiscală instituită de Executiv printr-o „banală” Ordonanţă de Urgenţă nu face decât să inducă mai multă confuzie, să suspende aplicarea unor legi şi astfel să interfereze într-un mod nepermis cu puterea judecătorească.

S-ar fi cuvenit, poate, o dezbatere mai aprofundată a subiectului, într-un cadru parlamentar, dar şi al societăţii civile, pentru că amnistia fiscală bagă în aceeaşi oală şi funcţionari care, poate, într-adevăr, ar merita condiţii financiare mai bune, dar sunt menţinuţi într-o stare de complicitate/obedienţă prin aceste sporuri la limita legii, cu persoane din funcţii de conducere, care nu au avut nici un scrupul în a-şi acorda „din greşeală” beneficii materiale ce nu lasă loc de îndoială asupra rapacităţii cu care au înţeles să spolieze banul public. Şi într-un caz, şi în altul e vorba, în ultimă instanţă, de o problemă de sistem, ce necesită soluţii de sistem. „Amnistia fiscală”, ale cărei norme de aplicare nu rămâne decât să aşteptăm să le vedem, nu riscă, din păcate, decât să perpetueze o practică ce s-a dovedit toxică pentru administraţia publică.

Citit 6471 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Septembrie 2014 17:33

24 comentarii

 • postat de maria
  Vineri, 30 Ianuarie 2015 12:48
  188.25.103.***
  Ma adresez VANZATORULUI reciproca este valabila cred ca ati vazut numai masinile sefilor si generalizati fara sa stiti adevarul . Dati mesaje care instiga la ura si atat pacat in loc sa fim uniti persoane ca dvs. instiga sa stiti ca marea masa a functionarilor publici sufera ca si dvs. chiar daca credeti sau nu e usor sa arunci cu noroi. Credeti ca din cauza functionarilor publici ati pierdut locurile de munca va inselati amarnic salariile majoritatii sunt mici fata de cele ale privatilor deoarece nu-mi explic daca sunteti atat de multi si nedreptatiti de ce nu va-ti facut auziti pentru ca si in cazul salariatilor de la privati stim bine ca platiti la buget contributii la salariu minim tragedia va fi la pensie nu acum.
  0
  0
  Raportează
 • postat de isus cristos (...ul mamii voastre de politicieni)
  Vineri, 05 Septembrie 2014 01:54
  5.13.220.***
  BINENTELES...Inainte de alegeri ce nu face partidul preaiubit pentru cetatean???Doar-doar o mai amagi doi-trei naivi sa voteze la alegeri P.S.D.-ul.....Inainte de alegeri "curge lapte si miere",amnistie fiscala pentru mame si pensionari,returnarea banilor depusi pentru Dacia,marirea numarului celor care se incadreaza in conditii speciale de munca,esalonarea ratelor datornicilor catre banci....Stati sa vedeti DUPA ALEGERI,ce vaiete si scrasnete din dinti o sa fie....aceeasi poveste de 24 de ani incoace....oare nu v-ati saturat sa amagiti poporul acesta?
  1
  8
  Raportează
 • postat de ba RONUL
  Joi, 04 Septembrie 2014 20:35
  94.176.183.***
  Vand vot sigur si cinstit , contra galeata de plastic, umpluta cu ulei si malai . Sau putin ...la fund . Ofer votul marelui tonta .
  2
  8
  Raportează
 • postat de cz
  Joi, 04 Septembrie 2014 16:11
  5.13.156.***
  pentru base ciuma basista
  votez pe tariceanu. tu voteaz-o pe udrea si gata! se vezi trai in romania!!
  sa fii iubit,
  13
  6
  Raportează
 • postat de un idiot obligat sa plateasca taxe arendasilor USA si H-UE
  Joi, 04 Septembrie 2014 15:59
  185.26.182.***
  Mila imi este de voi, postaci basisto-boc-udrea-iohannisti, saraci cu duhul crestinesc! Sau sa inteleg ca deja v-ati primit "mita electorala"? Si va apuca turbarea ca altii fac la fel? Tot din furtul banilor Romaniei, EVIDENT!

  "Stimulati de ura introdusa intentionat in continutul articolului" incepand cu titlul, uitand sa-si respecte deontologia profesionala, chestia aia care o reclama la alte categorii profesionale, precum politrucii se-cu-com-unisti: medicii, frizerii, vanzatorii de pe la alimentare sau aprozare.
  @Procesele sunt lungi şi, deşi instanţele nu fac în general decât să întărească concluziile inspectorilor financiari, rata de recuperare a prejudiciilor constatate de Curtea de Conturi este greoaie şi are o valoare mai degrabă simbolică.@ Daca 92% este ?simbolia? , cum vine asta?

  Despre ce anume este vorba? Doua mari categorii: salariati si sefi.
  Salariatii au, in toata lumea, un contract colectiv de munca conform legilor in vigoare, activ cam doi ani candva, un an mai de curand. Valabil doar pentru salariatii la stat si, rareori, la unele mari societati particulare, unde astea au ramas in contractul de vanzare, precum CSG-ul.
  Restul societatilor particulare nu au sindicate ca nu admit patronii.
  Sefii de la stat au "contracte cu clauze secrete", criterii de performanta dar retributii compensatoare trecute la "clauze". Nu conform legii initiale ci conform alora modificate "ad-hoc", de TOATE PARTIDELE POLITICE, ca toti aveau reprezentanti peste tot, deci surse de "bani pentru partid".

  Ca sa justifice "intrarea in criza si salvarea tarii", gasca de patrihoti se-cu-mafioto-bisnitari s-au apucat sa dea legi "asumate" toate. Cu taieri. Uitand sa abroge alelalte conexe.
  De aici toata tampenia atribuita Curtilor/Camerelor de Comert judetene, pentru a se justifica "politica de legalitate" a hotilor. Pentru ca NU S-AU ABROGAT prin acea fraza omniprezenta "alte prevederi contrare se abroga". Asa ca nimeni nu a stiut sa se fereasca.

  De ce spun gasca de patrihoti... ? Pentru ca multe sute de hotii trimise de noul Guvern la procurori au prins deja mucegai. Si nu este vorba de 3,ceva meleoane ci de peste 3,ceva MELEARDE DE EUROI.

  DESPRE SEFI, CU ALTA OCAZIE.
  17
  7
  Raportează
 • postat de Vanzatorul
  Joi, 04 Septembrie 2014 15:01
  89.121.42.***
  @cetatean

  Am facut referire la acest comentariu

  TREBUIE VOTAT TARICEAU SA-U PONTA PENTRU TOATE NEDREPTATIILE FACUTE DE BASISTI, PEDELISTI SI PENELISTI ACESTUI POPOR PRIN TAIEREA SALARIILOR
  14
  4
  Raportează
 • postat de Viorica Gump
  Joi, 04 Septembrie 2014 14:00
  109.102.90.***
  Uraaa !!! Dar pe cei ce mor de foame si decimati de boli in locuinte reci si insalubre ii ajuta cineva???????
  0
  12
  Raportează
 • postat de cetatean
  Joi, 04 Septembrie 2014 12:30
  193.230.156.***
  @VANZATORUL. trebuie inteles ca aici nu este vorba de banii privatilor care, treaba lor cat salariu castiga, ptr. ca acestia dau impozit la stat, aici este vorba de salarii mari de sporuri colosale pe care edilii nostri ,adica hotii nostri ii iau din banii nostri, BANI PUBLICI. PE NOI ASTA TREBUIE SA NE INTERESEZE , CE FAC ALESII NOSTRI CU BANII STATULUI CARE SUNT AI NOSTRI.
  3
  13
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Joi, 04 Septembrie 2014 11:29
  213.218.53.***
  zeci de mii de euro MITA ELECTORALA din partea PSD in frunte cu Ponta !!!

  asta este !

  tara coruptilor si tara pensionarilor neo-comunisti mocangii, tara betivilor din care cei muncitori incearca sa scape, sa emigreze.
  4
  23
  Raportează
 • postat de Dr. GăOz
  Joi, 04 Septembrie 2014 10:42
  79.116.107.***
  @io

  Ție văd că ți-a luat și cratima din „v-a”... Vai!...
  9
  9
  Raportează
 • postat de io
  Joi, 04 Septembrie 2014 10:24
  95.77.196.***
  Trebuie să recunoașteți că primul dement al țării va luat mințile .
  7
  14
  Raportează
 • postat de Vanzatorul
  Joi, 04 Septembrie 2014 10:12
  89.121.42.***
  Dar de salariatii din mediul privat care au fost dati afara din cauza crizei nu vorbeste nimeni , bugetarii au avut salariile reduse , dar aveau ce duce acasa , nu va mai victimizati atat , faceti un tur de institutii si vedeti ca sunt parcarile pline de masini personale si destul de scumpe.
  0
  23
  Raportează
 • postat de TIRPITZ
  Joi, 04 Septembrie 2014 09:24
  188.25.117.***
  Buboiul se afla la departamentul economic din fiecare companie de stat. Directorul economic rotunjeste salariile numai celor devotati partidului, nu conteaza ce partid daca stii sa donezi celor din ministerul cui apartine institutia respectiva, acolo sunt taticii care te-au inscaunat, dar totodata sunt puse si niste conditii. Ca sa poti fi indulgent cu atitia idioti a caror venituri sunt umflate pe criteriul "cu cit mai prost, cu atit mai bine" fiecare personaj va contribui lunar la bunastarea celui ce ii pastoreste. Cu cit sunt mai multi incompetenti si cit mai multe NICOLETE blonde si proaste, cu atit donatia din venitul acestora este mai mare, de aceea sunt protejate aceste personaje.
  "Adună toţi proştii de partea ta şi poţi fi ales în orice poziţie."
  0
  19
  Raportează
 • postat de Băse
  Joi, 04 Septembrie 2014 09:22
  5.13.187.***
  Pentru SALARIAT ABONAT

  Măi omule, citeşte ce scrie în articol, citeşte de 10 ori dacă nu înţelegi. Închide televizorul de pe latrina 3 şi citeşte ce zice în articol. Abia apoi comentează.

  De-alde ăştia ca tine vor strica viitorul României punând ştampila pe roşu. Şi nici măcar nu îţi cunoşti limba maternă...
  2
  29
  Raportează
 • postat de Ion A
  Joi, 04 Septembrie 2014 08:46
  217.73.162.***
  Constat ca numele enumerate in articol sunt ale unor PSD-isti iar acum, culmea, PSD ii scapa de dat bani! O fac pentru ai lor! Daca Ponta va fi ales presedinte, ne-am ratat!
  3
  29
  Raportează
 • postat de SLARIAT ABONAT
  Joi, 04 Septembrie 2014 08:25
  5.13.205.***
  DA ! TREBUIE VOTAT TARICEAU SA-U PONTA PENTRU TOATE NEDREPTATIILE FACUTE DE BASISTI, PEDELISTI SI PENELISTI ACESTUI POPOR PRIN TAIEREA SALARIILOR , A PENSIILOR A INDEMNIZATIILOR PENTRU MAME SI COPII ETC ETC!!!!
  DE CE NU SPUNETI CAT AU FURAT SI PREJUDICIAT EI ADICA BASISTII BUGETUL STATULUI!! DE UNDE AU AVERI ASA DE MARI UDREA, BASESCU, VIDEANU, BERCEANU SI TOATA GASCA PEDELISTA??
  SCRITI SI NE JGNITI TOT PE NOI, PE CE-I NENOROCITI, CARE AVEM SALARII DE MIZERIE SI DUCEM O VIATA CA VAI DE NOI!!!??
  PARCA STIU CA ZIARUL VIATA LIBERA TINE CU SALARIATII CU PENSIONARII CU MULTIMEA POPULARA SI ESTE UN ZIAR IMPARTIAL!!! PROTEJATI MAFIA SI HOTII!! CATE ABONAMENTE LA VL AU MAFIOTII? TOT PENSIONARII VA TIN IN VIATA !! EI AU ABONAMENTE LA VL. , EI CUMPARA ZIARUL SI TOT IN NOI LOVITI ? DACA TARICEAU NU MAREA PENSIILE PE TIMPUL GUVERNARII ERAM CU NISTE PENSII DE MIZERIE!! AMINTITI-VA ZIARISTILOR!! FITI CORECTI!
  41
  11
  Raportează
 • postat de cetatean
  Joi, 04 Septembrie 2014 08:24
  193.230.156.***
  Ce nu s-a inteles este ca nu creasterea salariilor a fost ilegala ci acordarea unor sporuri , care ati vazut cat de uriase sunt, intr-un aparat bugetar , care nu este in stare sa faca nuimic pentru oras pe motiv ca nu sunt bani, sporuri nejustificate tinand cont ca si salariile acestora sunt foarte mari. ASTA DIN BANII NOSTRI, CARE NU SIMTIM EFORTUL MACAR A BUNULUI SIMT AL CELOR DE LA PRIMARIE SI CJ. CU UN OM CARE A DEBUTAT PRIN FURAT, CU UN PLAGIATOR, CU UN SUSTINATOR AL INFRACTORILOR, NICI NU NE ASTEPTAM SA FIE ALTFEL. UN PROTEST FISCAL, ADICA NIMENI SA NU MAI PLATEASCA NIMIC AR LINISTI ACESTI HOTI , PENTRU CA NU AR MAI AVEA CE FURA. TREBUIE SA INTELEGEM CA ACESTORA NU LE MAI ESTE FRICA NICI DE GREVA, NICI DE TOPOARE NICI DE COASE, CI DE FAPTUL CA NU MAI AU CE FURA. ASA CUM ACEST PLAGIATOR , INCOMPETENT, CARE NU ARE DE UNDE SA MAREASCA ALOCATIA PENTRU COPII, DAR DA BANI CU NEMILUITA PUTUROSILOR SI INFRACTORILOR , ASA SI NOI TREBUIE SA SISTAM ORICE LEUT CARE MERGE LA STAT. SA-I VEDETI ATUNCI... SIGUR, CA VOI GASI FOARTE MULTI REVOLTATI, PENTRU CA CEI CARE BENEFICIAZA DE ACESTI BANI NU SE GANDESC LA FAPTA MIZERA , CA ESTE O HOTIE ELECTORALA SI NU SE GANDESC INCOTRO O LUAM. BANII I-A ORBIT PE TOTI
  4
  20
  Raportează
 • postat de Akbar
  Joi, 04 Septembrie 2014 08:07
  86.127.208.***
  Orice om cu mintea la el stie ca o crestere salariala se acorda in baza unor dispozitii legale. Nu bugetarii au solicitat cresteri de salarii. Daca e sa gasim vinovatii, ei se afla in serviciile si departamentele economice din institutiile publice, deoarece doar cu acordul acestora institutiile au majorat salariile angajatilor.
  Probabil ca in mintea unora, persoana respectiva ar fi trebuit sa conteste dispozitia de crestere a salarului, solicitand sa i se acorde acelasi salar neindexat. E noaptea mintii. Cine sta sa-si verifice legalitatea cresterii de salar ?
  Sa-l vad eu pe unul caruia i se majoreaza salarul si el, ca un samaritean gandindu-se ca impovareaza bugetul cu salarul sau nesimtit, refuza motivand ca ar fi ilegal.
  Si oricum, in instante, litigiile erau castigate, iar banii nu se recuperau.
  6
  18
  Raportează
 • postat de TIRPITZ
  Joi, 04 Septembrie 2014 08:01
  188.25.117.***
  Si-atunci mai e justificata existenta Curtii de conturi? Caracatita coruptiei este un mutant, ii cresc prea multe tentacule.
  "Trataţi cu îngăduinţă aceasta prostie, a fost comisă în numele unui ideal înalt."
  2
  23
  Raportează
 • postat de satul@dehoti
  Joi, 04 Septembrie 2014 07:59
  83.103.186.***
  trai neneaca!!! pastrati-va banii dragi tovarasi!!! din luna ianuarie se liberalizeaza pretul la gaze, din luna ianuarie creste impozitul aferent cladirilor cu 20%, din luna decembrie veti plati cate 6-8 milioane pe caldura data de APATERM (devalizat de mr. Cubasa), in conditiile in care drag tovarasul nostru Primar s-a inteles cu tovarasii guvernanti (dl. Oprea Gabriel) asupra subventionarii caldurii in oras pentru urmatoarea iarna, din luna ianuarie veti plati cate 40-60% in plus la RCA(impozitul asigurarirlor), etc!!!! votati dragi tovarasi, pentru ca banii care nesimtitii i-au incasat timp de ani de zile, peste salariul deja nesimtit, va vor iesi pe nas!!! pe vremuri cineva ne spunea ca "vom infaptui viitorul luminos..." iar altcineva din zilele noastre chiar s-a pus pe treaba pentru a realiza "puntea peste timp"!!!! Felicitari conducator iubit!!! ati reusit prin saracirea acestui popor, pe care l-ati supt din toate pozitiile si l-ati lasat vlaguit de puteri, iar acum, in loc sa ajutati nenorocitii sortii post-decembriste, voi va ajutati tot pe voi!!! Iti multumim partid iubit...
  7
  32
  Raportează
 • postat de Gigi Duru 2
  Joi, 04 Septembrie 2014 06:54
  89.136.186.***
  Ba le-a mai si impozitat fabuloasele venituri, iar acum bineinteles ca nu le va restitui impozitele platite pe salariile luate inapoi. Ghinion ! Romania.
  1
  19
  Raportează
 • postat de Gigi Duru
  Joi, 04 Septembrie 2014 06:45
  89.136.186.***
  Este electorala dar nu este pomana, nici mita. Toate institutiile din aceasta tara foloseau dintotdeauna, in baza legilor acestui stat, sistemul salariu de baza plus sporuri. Codul Muncii arata ca acestea insumate constituie drepturi salariale.
  O singura institutie - Curtea de conturi - s-a trezit deodata, ca prin farmec, sa constate ca TOATE celelalte institutii gresisera iar oamenii au fost platiti prea mult. Dar daca Curtea de Conturi are dreptate atunci toate institutiile acestui stat (primarii, consilii judetene, etc.) si-au inselat salariatii sa munceasca ani intregi pe nimic.
  Macar sclavii stiau de la bun inceput ca nu vor primi nimic pentru munca lor. De aceea este evident ca masura nu e o pomana, ci o recunoastere a statului ca si-a furat si mintit proprii functionari. In marinimia sa, acest stat bandit, a decis - in an electoral - sa le lase oamenilor banii MUNCITI. Ori asta nu este pomana !
  21
  18
  Raportează
 • postat de IC
  Joi, 04 Septembrie 2014 06:05
  5.13.238.***
  Mita electorala continua ,Ponta se vrea presedinte cu orice pret ,vai de viata romanilor .Votati-l si ce va da azi cu o mana guvernul actual incompetent va va lua cu patru dupa ce va ajunge Ponta la Cotroceni .Votati minciuna continua si generalizata.Apropo ,salariile celor de la Curtea de conturi care au facut controale si constatari de fraude ani la rand ,rezultatele acestora fiind anulate cu scop electoral ,cine le suporta ? Sa-i desfiinteze daca tot nu tin seama de munca lor .
  12
  38
  Raportează
 • postat de marean
  Joi, 04 Septembrie 2014 00:48
  5.12.206.***
  nu stiu cum se face dar cand aud de ticalosiile lui Ponta, mi se face un asa dor de Boc si ai lui...
  dar oare ce vor face la iarna cei 7,4 milioane de distrusi, dupa ce guvernul PSD o sa le mareasca impozitul pe casa, pe masina, cand o sa le bage o taxa pe centrala de apartament de o sa isi blesteme zilele ca si-au cumparat-o?
  25
  43
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.