Primăria strânge cureaua. Apă-Canal, prima gaură

Primăria strânge cureaua. Apă-Canal, prima gaură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aleşii locali au votat joi seara bugetele de venituri şi cheltuieli ale societăţilor de interes local, Apă Canal, Apaterm, Administraţia Pieţelor Agroalimentare, Transurb şi Zona Liberă. SC Apă Canal SA este singura societate al cărei buget prevede o reducere a personalului, până la finele acestui an.

Potrivit documentului aprobat de consilieri, veniturile totale planificate ale societăţii pe anul 2009 sunt cu 12,88 la sută mai mari decât în 2008, ajungând la 65.358.936 de lei. Cheltuielile totale sunt prognozate la 65.197.505, mai mari decât anul trecut.

Documentul prevede că personalul va scădea, până la finele anului de la 1.047 la 884, deci vor trebui să plece 163 de oameni.

Fondul de salarii aferent conducătorului unităţii – Gelu Stan (foto) - este diminuat de la 109.224 de lei, cât a fost în bugetul pe 2008 la 65.588 de lei. Stan este singurul director de societate a Primăriei care nu are nici sporuri, adaosuri sau alte drepturi, nici premiul anual.

Câştigul mediu lunar pe salariat va fi în 2009 de 1.718 lei, cu 9 la sută mai mare decât în 2008. 

Disponibilizarea nu-i bătută în cuie

La şedinţa CL, consilierul local PC Picu Apostol Roman a atras atenţia asupra situaţiei de la Apă Canal: „Am votat bugetul la Apă-Canal. Acolo se pune problema disponibilizării a 191 de oameni (!?) Vreau ca ei să aibă un real sprijin, în urma unei dezbateri, nu să tăiem în carne vie. Eu ştiam că altfel creşte productivitatea, nu dând oamenii afară”, a declarat Roman.

Vineri, am încercat să discutăm cu directorul acestei societăţi, social-democratul Gelu Stan, despre soarta angajaţilor. Nu am reuşit însă pentru că era prins în şedinţe la Bucureşti şi ne-a amânat  pentru luni.

În schimb, viceprimarul social-democrat Nicuşor Ciumacenco ne-a explicat că deocamdată nimic nu e bătut în cuie în privinţa reducerii personalului societăţii: „Iniţial, se negociase o reducere a personalului cu 270 de salariaţi , apoi s-a ajuns la 191, dar nimic nu este încă stabilit în memorandumul cu ISPA. Vom discuta cu sindicatele şi vom lua o decizie în privinţa reducerii de personal. Ea va fi stabilită în organigrama societăţii, deocamdată suntem în discuţii”.

Luni vă vom arăta cât de mult strânge Primăria cureaua societăţilor de interes local, care dintre firme îşi propune profit pe anul 2009 şi care sunt societăţile care oferă cele mai mari salarii angajaţilor.

Citit 1028 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.