AMNISTIE FISCALĂ pentru încă o categorie de români

AMNISTIE FISCALĂ pentru încă o categorie de români
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

ANAF va emite din oficiu decizii de anulare a plăţii contribuţiei de asigurări sociale de sănătate (CASS) impuse anterior pentru persoanele fizice care nu aveau obligaţia acestei plăţi, iar persoanele care au achitat banii vor avea dreptul la restituirea sumelor plătite, a declarat, miercuri, 4 februarie, ministrul Bugetului, Darius Vâlcov, citat de tvr.ro.

Proiectul de lege privind amnistia pentru persoanele fizice cărora ANAF le-a impus nejustificat plata CASS a fost aprobat, miercuri, în şedinţa de Guvern. Proiectul de lege urmează să ajungă în Parlament apoi să fie promulgat.

Oamenii ar putea să-şi primească banii până la sfârşitul acestui trimestru.

Procedura a fost decisă de Guvern printr-un proiect de lege, după ce, la începutul anului, câteva mii de copii din Curtea de Argeş şi din localităţile limitrofe care au alocaţiile pe card au primit înştiinţări de plată de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) prin care sunt anunţaţi că au de achitat câte 468 de lei, reprezentând CAS pe anul 2012, printre cei notificaţi numărându-se copii de zece ani sau nedeplasabili.

Citit 2985 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Februarie 2015 15:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.