PROTEST anemic în faţa COMBINATULUI ArcelorMittal din Galaţi
Foto: Foto Bogdan Codrescu

PROTEST anemic în faţa COMBINATULUI ArcelorMittal din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai puţin de 100 de sindicalişti, aparţinând sindicatului "Solidaritatea", s-au strâns în cursul după-amiezii de ieri în faţa porţii principale a Combinatului Siderurgic ArcelorMittal Galaţi, pentru a protesta vizavi de conţinutul contractului colectiv de muncă, semnat de omologii lor de la Sindicatul Siderurgistul AMG în urma negocierilor cu conducerea combinatului. Potrivit lui Gheorghe Tiber, numărul redus de oameni s-a datorat presiunilor făcute de conducerea combinatului faţă de salariaţi.

"Chiar dacă acest contract a fost semnat, salariaţii trebuie să ştie că se pot semna acte adiţionale, ce pot reglementa decent condiţiile de muncă din combinat. O creştere salarială de 25 de procente, plătibile în două rate, sau o creştere cu 500 de lei a salariului la toţi angajaţii ar fi nişte revendicări absolut decente", a spus Tiber.

Pe de altă parte, patronatul a înregistrat deja Contractul Colectiv de Muncă la ITM. "În ciuda faptului că unitatea noastră încă se luptă pentru supravieţuire, s-a decis asumarea unui efort financiar mare, care să conducă la creşterea salariilor în medie de aproape de trei ori faţă de rata inflaţiei, respectiv şase procente pentru muncitori, cinci procente pentru maiştri şi 2,5 la sută pentru personalul TESA. ArcelorMittal Galaţi consideră că noul Contract protejează atât interesele salariaţilor, cât şi asigură un cadru social corect continuării transformării unităţii noastre şi întăreşte şansele de salvare a Combinatului şi slujbelor", se arată în poziţia oficială a Combinatului.

Citeşte şi: S-a semnat Contractul Colectiv de Muncă la Combinat. Câţi BANI ÎN PLUS au primit MUNCITORII

Citit 2554 ori Ultima modificare Marți, 03 Februarie 2015 20:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.