Garanţii la achiziţia de AUTOTURISME/ Fonduri pentru a demara „PRIMA MAŞINĂ”

Garanţii la achiziţia de AUTOTURISME/ Fonduri pentru a demara „PRIMA MAŞINĂ”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Plafonul de garantare aferent programului „Prima maşină” în anul 2015 a fost stabilit la 350 de milioane de lei, potrivit unei decizii luate în ultima şedinţă a Guvernului. La stabilirea acestui plafon au fost luate în considerare "solicitările venite din partea instituţiilor de credit şi instituţiilor financiare nebancare eligibile participante în cadrul programului", se precizează într-un comunicat de presă al Executivului.

"Băncile şi instituţiile financiare nebancare (IFN) care nu au aplicat pentru Programul "Prima maşină" până la sfârşitul anului trecut, pot trimite până la 2 martie cererile de înscriere către Ministerul Finanţelor Publice şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), împreună cu informaţii privind nivelul costurilor totale pe care le vor aplica finanţărilor acordate prin acest program şi valoarea estimată a garanţiilor care urmează a fi acordate", se arată în comunicatul Guvernului.

Sursa citată menţionează că decizia Guvernului survine faptului că legislaţia secundară a intrat în vigoare la sfârşitul anului trecut, iar potenţialii finanţatori nu au avut timp să analizeze legislaţia şi să decidă înscrierea în program în termen de 15 zile calendaristice de la data intrării în vigoare a normelor, până la data de 24 decembrie 2014. "Până la acest termen, un număr de 10 finanţatori au transmis FNGCIMM şi MFP cererile de înscriere în program", explică Guvernul.

Persoanele care vor achiziţiona un autovehicul prin Programul "Prima maşină" vor beneficia de o perioadă de creditare de maximum 5 ani, la un cost al maşinii de cel mult 50.000 lei plus TVA, şi cu o dobândă subvenţionată în proporţie de 50 la sută.


CITEŞTE ŞI: Cine are acces la programul "PRIMA MAŞINĂ" şi care sunt CONDIŢIILE

Citit 1767 ori Ultima modificare Joi, 12 Februarie 2015 10:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.