UCC - ultimul capitol

UCC - ultimul capitol
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Printr-un comunicat de presă transmis miercuri după-amiază "Vieţii libere", conducerea combinatului ArcelorMittal a confirmat  că operaţiunile tehnice de oprire a ultimelor două baterii de cocsificare s-au încheiat.

Un moment extrem de delicat în istoria Combinatului, asta pentru că, din anul 1973, aici s-a folosit doar cocsul produs pe platformă. De acum înainte, pentru menţinerea fluxului de producţie, cocsul va fi importat din Polonia.

“ArcelorMittal Galaţi reafirmă faptul că închiderea operaţiunilor bateriilor de cocsificare a fost necesară din motive de competitivitate, în actualul climat economic excepţional. Această pas ne va permite să avem o pozitie îmbunătăţită atunci când piaţa îşi va reveni”.

Deşi un număr de angajaţi vor fi afectaţi de această măsură, vom continua să dezvoltăm celelalte fluxuri ale Combinatului. Existenţa unui combinat siderurgic integrat în România, aşa cum este cel de la Galaţi , este necesară pentru a putea satisface cererea pe pieţele locală şi regională. Credem cu tărie în viitorul pe termen lung al industriei siderurgice din România şi suntem hotărâţi să continuăm să ne dezvoltăm, ca principalul producător de oţel din ţară”, a declarat purtătorul de cuvânt al administraţiei, Dorian Dumitrescu.

Oprirea alimentării bateriilor de cocsificare de la Galaţi a început la finele săptămânii trecute, la bateria 6, şi au continuat începând de luni pentru bateriile 2 şi 4. Următoarele operaţiuni care se vor face la Uzina Cocso-Chimică sunt acelea care vor presupune dărâmarea propriu-zisă a bateriilor, recuperarea bunurilor care pot fi refolosite şi ecologizarea zonei.

Citit 1791 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.