Galaţiul poate deveni o verigă importantă pe "Drumul Mătăsii"

Galaţiul poate deveni o verigă importantă pe "Drumul Mătăsii"
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

- a declarat ambasadorul Kazahstanului, Excelenţa Sa Daulet Batrashev


Galaţiul are capacitatea de a deveni o verigă importantă în noile lanţuri logistice pe care Kazahstanul doreşte să le iniţieze pentru a stimula comerţului între Europa şi spaţiul asiatic. „În prezent, transportul mărfurilor între China şi Germania, de exemplu, durează cel puţin 15 zile. Prin programele de investiţii în infrastructura de transport, depozitare şi manipulare a mărfurilor, precum cele feroviare sau portuare din Kazahstan şi nu numai dorim să ajungem la un nou Drum al Mătăsii, mai eficient economic, în care timpul de transport, de exemplu, să fie mai scurt de zece zile. Galaţiul ar putea fi o poartă spre Europa pentru mărfurile care vin din Kazahstan, iar Kazahstanul ar putea fi o poartă a Galaţiului spre pieţele din regiunea Mării Caspice şi chiar mai departe”, a declarat, ieri, la Galaţi, Excelenţa Sa Daulet Batrashev, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Kazahstanului, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai administraţiei publice, facilitate de Oficiul Consular Onorific al Kazahstanului în Galaţi şi Patronatul IMM-urilor Galaţi.

Ambasadorul a ţinut să amintească şi faptul că relaţiile româno-kazahe au fost întotdeauna excelente, fapt ce ar putea contribui la dinamizarea relaţiilor economice, chiar şi în condiţiile unui context geopolitic mai complex. "România face parte din Uniunea Europeană, Kazahstanul este parte, din ianuarie a.c., din Uniunea Economică Euroasiatică (formată din Rusia, Belarus, Kazahstan şi Armenia - n.r.), iar acest lucru ar putea facilita schimburile comerciale dintre cele două zone economice. Este o oportunitate de a face afaceri şi sperăm ca, în câţiva ani, schimburile economice dintre România şi Kazahstan să depăşească 500 milioane de dolari”, a precizat Excelenţa Sa Daulet Batrashev.

Oamenii de afaceri gălăţeni interesaţi să încheie parteneriate cu oamenii de afaceri din Kazahstan au fost asiguraţi de sprijinul autorităţilor de la Astana în realizarea acestora, inclusiv prin acordarea unor facilităţi în derularea unor investiţii. Domenii precum cele ale construcţiilor, energiei, industriei şi agriculturii se numără printre cele mai ofertante, dar, dincolo de relaţiile economice, există şi numeroase oportunităţi de colaborare în cultură sau educaţie.

Citit 3618 ori Ultima modificare Marți, 25 August 2015 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.