Cele mai de soi produse vor ajunge la "Târgul de toamnă"

Cele mai de soi produse vor ajunge la "Târgul de toamnă"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

A 14-a ediţie a "Târgului de toamnă" se va deschide la Galaţi, vineri, 2 octombrie, la ora 10,00, în Piaţa Centrală, şi se va încheia duminică, 4 octombrie.

Sute de participanţi, din zeci de domenii

Numărul participanţilor a crescut considerabil faţă de cel de anul trecut. Astfel, peste 250 de producători autohtoni îi vor aştepta pe gălăţeni cu cele mai de soi produse agricole.

„Mă bucur că am ajuns până la această ediţie, pentru că anii anteriori au fost cu anumite probleme. Anul acesta, totuşi, a fost producţie, şi, drept urmare, au scăzut preţurile la legume şi fructe. Din păcate, am amânat cu o săptămână târgul, pentru că mai sunt lucrări în zonă. Totuşi, ni s-a promis că, până pe data de 25 septembrie, toate lucrările din zona Pieţei Centrale vor fi definitivate. La târg vom avea participanţi din diferite domenii: panificaţie, patiserie, produse din carne, lactate, legume, fructe, producători de vinuri, flori, produse apicole, peşte. Avem invitaţi chiar şi meşteri populari, dar şi fermieri care vor prezenta o expoziţie de porumbei. Din păcate, avem foarte puţini participanţi cu unelte agricole”, a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul Administraţiei Pieţelor Agroalimentare, Eugen Zaharia.

"Promovăm agricultura prin patriotismul local"

Chiar dacă acest an agricol a fost cu multe provocări pentru producătorii agricoli, organizatorii spun că „Târgul de toamnă” este o tradiţie. „Din păcate, anul 2015 a fost secetos şi asta a afectat şi judeţul nostru. Dar aşa cum ne-am obişnuit, fiecare an agricol se încheie cu o sărbătoare. Vom avea ocazia ca, în trei zile de târg, să alegem produse de la cei mai activi producători autohtoni din judeţ. Aşa că îi invit pe gălăţeni să promovăm împreună, cu puţin patriotism local, munca agricultorilor noştri”, a menţionat directorul Direcţiei de Agricultură, Ciprian Mihăilă.

Fanfare, ansambluri şi orchestre

Atmosfera în timpul târgului va fi întreţinută, ca de obicei, de Ansamblul "Doina Covurluiului" şi de Fanfara „Valurile Dunării”. În plus, câteva formaţii şi orchestre din Brăila şi-au exprimat dorinţa de a se implica în partea artistică, spun organizatorii.

Invitate la deschiderea evenimentului sunt şi oficialităţile locale. Pe lângă acestea, organizatorii spun că aşteaptă şi un reprezentant de la Ministerul Agriculturii.

Ordinea şi disciplina în timpul „Târgului de toamnă” vor fi menţinute de Poliţia Locală, care va fluidiza circulaţia şi va avea grijă de desfăşurarea în siguranţă a evenimentelor.

Foto arhiva "Viaţa liberă"

Citit 3743 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Septembrie 2015 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.