Formularul 205, termen-limită

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai sunt doar câteva zile până la sfârşitul lunii, termenul-limită până la care ar trebui depus, conform Codului Fiscal, formularul 205 „Declaraţie informativă privind impozitul reţinut pe veniturile cu regim de reţinere la sursă, pe beneficiari de venit”.

DGFP Galaţi precizează că în categoria celor care trebuie să depună acest gen de declaraţii se încadrează plătitorii următoarelor venituri, care au avut în anul fiscal 2008 obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului pe venituri cu regim de reţinere la sursă: venituri din dividende, venituri din dobânzi, venituri din premii şi din jocuri de noroc, venituri din pensii, venituri din lichidare/dizolvare, câştiguri din transferul titlurilor de valoare cu impunere finală, alte venituri.

„Formularul se depune la organul fiscal la care plătitorii de venituri sunt înregistraţi în evidenţa fiscală. Plătitorii de venituri au obligaţia depunerii formularului atât în format electronic, pe suport magnetic sau optic, prin folosirea programului de asistenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice cât şi pe suport hârtie, semnat şi ştampilat conform legii. Formularul poate fi descărcat gratuit de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, prin accesarea portalului ANAF. De asemenea, formularul se pune gratuit la dispoziţia contribuabililor de către unităţile fiscale teritoriale competente”, ne-a declarat George I.Marinescu, purtătorul de cuvânt al DGFP Galaţi.

Alte aspecte privind formularul 205 sunt reglementate de OMEF nr.2.371/2007, publicat în Monitorul Oficial al României nr.878/2007.

Citit 931 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.