Siguranţă versus statistici, la ArcelorMittal Galaţi

Siguranţă versus statistici, la ArcelorMittal Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autodisponibilizările succesive şi perioadele repetate de şomaj tehnic la ArcelorMittal Galaţi au creat o situaţie fără precedent pe platforma siderurgică, susţine liderul sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber, care spune că siguranţa la locul de muncă a scăzut alarmant în ultimele luni. În plus, afirmă Tiber, utilajele nu mai sunt exploatate în parametrii normali, iar asta duce la riscuri extrem de mari în ce priveşte siguranţa la locurile de muncă.

"În acest moment,  lucrăm pentru a strânge date din teren şi intenţionăm să întocmim un document prin intermediul căruia să sesizăm autorităţile abilitate să ia măsuri ferme în astfel de situaţii. Cred că s-a ajuns aici datorită modului în care s-au făcut reducerile de personal în ultima vreme. Situaţia se poate însă agrava şi ne vedem aşadar nevoiţi să facem ceva pentru stoparea sau limitarea fenomenului", a declarat preşedintele sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber.

Acesta e exemplificat vorbind despre LBR, unde emisiile de acid erau extrem de ridicate zilele trecute, că muncitorii lucrau într-un mediu insuportabil şi a mai spus că astfel de situaţii periculoase pentru angajaţi pot apărea oricând.

Statisticile publice ale reprezentanţilor Combinatului arată însă contrariul. Pe panoul electronic de la intrarea în combinat sunt afişate date care arată că gradul de siguranţă la locurile de muncă este în continuă creştere şi că s-au depăşit 100 de zile fără accidente de muncă pe platforma ArcelorMittal Galaţi.

Citit 1186 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.