Amenzi pentru neînregistrarea contractelor de muncă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit legii, societăţile comerciale cu mai mult de 21 de angajaţi au obligaţia încheierii şi înregistrării contractelor colective de muncă. Deoarece, în actuala conjunctură a crizei economico-financiare, se manifestă o fluctuaţie accentuată a forţei de muncă, în prezent, prin derogare, Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială (DMPS Galaţi) monitorizează respectarea acestei obligaţii în cazul angajatorilor cu minimum 50 de salariaţi.

„La ora actuală sunt înregistrate la DMPS 123 de contracte şi 40 de acte adiţionale la contracte. Au fost trimise 25 de notificări la care în cursul aceste luni n-am primit răspuns. Cei 25 de agenţi economici nu ne-au informat nici măcar dacă au început negocierile pentru semnarea contractului colectiv de muncă”.

„În atare situaţie, de luna viitoare vom trece la măsurile coercitive prevăzute de lege, respectiv amenzi care pentru Ministerul Muncii înseamnă un plus la buget iar pentru agenţii economici un minus, cuantumul minim al acestora fiind de 3000 de lei ” a declarat ing. Mirela Onişor, directorul DMPS Galaţi.

Având în vedere contextul economic din cauza căruia societăţile comerciale înregistrează pierderi, o amendă, fie chiar cu această valoare nu e de dorit. Aşa că…

Citit 943 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.