FISCUL vrea să aibă ACCES - fără notificare, permisiune sau mandat - la DATELE românilor care plătesc cu cardul

FISCUL vrea să aibă ACCES - fără notificare, permisiune sau mandat - la DATELE românilor care plătesc cu cardul
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministerul de Finanţe le cere comercianților să-şi schimbe casele de marcat clasice cu cele electronice, astfel încât Fiscul să poată aduna cât mai multe date despre cei care plătesc cu cardul. Proiectul ar permite Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) să colecteze date despre cei care plătesc la POS-uri: între altele, numărul cardului bancar şi informaţii despre plăţile efectuate.

Fiscul a anunţa miercuri, 27 iulie, că vrea să primească toate detaliile privind identitatea unei persoane, ori de câte ori aceasta plăteşte cu cardul. Informaţiile se referă la comerciant, numărul şi valoarea bonului fiscal, dar şi la data, ora şi minutul emiterii bonului fiscal.

În plus, ANAF vrea să ştie şi numărul cardului utilizat pentru efectuarea plăţii.

Reprezentanţii Ministerului Finanţelor au anunțat că, prin această măsură, îşi propun, de fapt, să reducă evaziunea fiscală şi să scoată la suprafaţă veniturile nedeclarate de agenţii economici. Finanțele insistă că multe state europene au trecut de mult timp de la casele de marcat echipate cu role de hârtie la cele cu jurnal electronic securizat.

Actul normativ care prevede aceste schimbări a fost pus în dezbatere publică pe 12 iulie.

După apariţia informaţiilor, Ministerul Finanţelor a precizat că ia în calcul să renunţe la prevederea privind accesul total la datele personale ale posesorilor de card.

Citit 1954 ori Ultima modificare Joi, 28 Iulie 2016 18:51

2 comentarii

 • postat de Marin
  Joi, 28 Iulie 2016 21:33
  89.136.231.***
  Propun sa le transmitem si PIN-ul. Mai propun, si acum serios, sa se ocupe de marea evaziune, firmele care fac evaziune si care-si externalizeaza profiturile (cele straine mai ales). Clientul oricum plateste, nu face evaziune!
  0
  5
  Raportează
 • postat de Sarmaua
  Joi, 28 Iulie 2016 20:47
  185.17.184.***
  Si ce altceva mai vrea fiscul? Nu vrea si o inghetata? Bai fiscule de 2 bani. Aia care fac evaziune nu platesc cu cardul bai. Iar cei care nu-si declara veniturile nu fac tranzactiile cu cardul. Tu fiscule nu te mai uiti la tv? Tu nu ai vazut prezentat pe la tv investigatii jurnalistice cum au aflat astia ca mafiotii umbla cu valizele cu bani, cam asa fac aia tranzactii. Nu cu cardul. Tu fisc de 2 bani tot pe ala cu salariul mic vrei sa-l jecmanesti si sa-l prigonesti, dar de marii mafioti, de marii evazionisti nu te legi aaa?
  0
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.