Nu-i de joacă! „Pokemon Go”, INTERZIS pe platforma combinatului ArcelorMittal Galaţi!
Foto: Infografie: Ovidiu Amălinei

Nu-i de joacă! „Pokemon Go”, INTERZIS pe platforma combinatului ArcelorMittal Galaţi!
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi a devenit „teritoriu interzis” pentru vânătorii de pokemoni. Printr-o notă internă, conducerea combinatului şi-a anunţat astăzi, 1 august, angajaţii că „Pokemon Go – este strict interzis în unitatea noastră!”.

După cum se ştie, aplicaţia „Pokemon Go” este un joc bazat pe realitatea augmentată ce poate fi jucat pe telefoanele mobile, aplicaţia reuşind într-un timp foarte scurt să-şi atragă zeci de milioane de fani în întreaga lume. Jucătorii pot captura pokemonii plasaţi de un soft specializat peste hărţile virtuale din întreaga lume. Problema este că simpaticele personaje pot să apară în cele mai neaşteptate locuri, pentru că „Pokemon Go” nu face distincţie între o locaţie oarecare şi una cu un regim special. Aşa se face că râvniţii pokemoni pot să apară şi pe… platforma combinatului siderurgic, un loc industrial cu un regim special, fapt ce a pus pe gânduri pe specialiştii în securitatea muncii.

Prin jurul ArcelorMittal Galaţi au început deja să apară tineri în căutare de pokemoni, nefiind exclusă posibilitatea ca, în încercarea de a pune mâna pe preţioasele trofee, unele persoane să încerce să intre fraudulos pe platforma siderurgică. Mai mult, se pare că există riscul ca unii angajaţii să fie mai preocupaţi de captura de pokemoni decât de şarjele de oţel, fapt ce i-ar expune unor accidente de muncă.

În faţa „ameninţării” pokemonilor, în nota internă transmisă angajaţilor, conducerea ArcelorMittal Galaţi a luat o poziţie foarte fermă.

„Compania se va folosi de drepturile pe care le are pentru a lua măsurile necesare împotriva angajaţilor şi contractorilor care vor fi descoperiţi jucând sau asigurând accesul jucătorilor externi în unitatea noastră, întrucât aceasta reprezintă o încălcare a regulamentelor noastre interne”, se arată în nota internă transmisă angajaţilor.

Cazul ArcelorMittal Galaţi nu este unul singular, în lume fiind deja semnalate cazuri în care diverse persoane au încercat să intre în… unităţi militare sau chiar centre de detenţie pentru a pune mâna pe mult râvniţii pokemoni. De asemenea, au fost semnalate cazuri în care, în goana după pokemoni, unele persoane s-au expus unor accidente de circulaţie.

La noi în ţară, ArcelorMittal Galaţi este prima unitate industrială care, în mod oficial, a interzis jocul „Pokemon Go”. În acelaşi timp, la solicitarea ziarului „Viaţa liberă”, conducerea combinatului a precizat: “ArcelorMittal Galați nu este împotriva divertismentului online, însă este hotărâtă să asigure un climat de lucru sigur propriilor angajaşi şi contractori”.

„Reamintim comunităţii că lucrăm într-un mediu industrial cu provocări privind securitatea muncii şi care necesită asigurarea unei discipline puternice şi a unui comportament prudent, în permanenţă. A juca Pokemon Go nu este – aşadar – o activitate compatibilă cu cele dintr-o unitate producătoare de oţel”, se arată în răspunsul transmis de ArcelorMittal Galaţi.

Ca măsură de prevedere, conducerea combinatului a interzis pe platforma siderurgică nu numai „Pokemon Go”, ci şi toate aplicaţiile online de divertisment similare. De asemenea, şi-a reafirmat hotărârea de a nu permite intrarea neautorizată a unor persoane străine în combinat, indiferent cât de pasionate ar fi ele de jocul cu pokemoni.

Citit 14018 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2016 10:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.