Cereri cu justificare în negocierile de la ArcelorMittal

Cereri cu justificare în negocierile de la ArcelorMittal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Solicitările salariale ale sindicaliştilor de la Combinat pentru anul 2010 sunt fundamentate, în principal, pe evoluţia economică din ultimii ani *

Potrivit liderului sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber, comisia de negociere care reprezintă interesele salariaţilor a decis în unanimitate să formuleze cererea de creştere salarială de 18 procente după ce a analizat rata inflaţiei, contextul economic, dar şi situaţia companiei.

În plus, s-a avut în vedere şi  că anii 2007 şi 2008 au fost foarte buni pentru ArcelorMittal Galaţi, iar în ciuda acestui fapt nu s-au înregistrat creşteri ale lefurilor siderurgiştilor.

Cererile de creştere au fost adoptate cu toate că reprezentanţii ArcelorMittal Galaţi n-au pus la dispoziţia sindicatelor toate documentele economice solicitate.

Amintim că, în urmă cu două zile, reprezentanţii salariaţilor au decis să ceară la negocierea Contractului Colectiv de Muncă pe 2010 o creştere a salariilor cu  18 la sută, un spor de pericol pentru toţi angajaţii care lucrează în condiţii speciale şi alimentaţie de protecţie pentru toţi muncitorii de la Combinat.

Ei mai vor şi o primă de vacanţă de 500 de lei, iar primele de Crăciun, de Paşte, de Ziua Siderurgistului şi de aniversare să fie de 200 de lei.

Citit 1832 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.