GAL, speranţa pentru Primăria Fundeni
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

GAL, speranţa pentru Primăria Fundeni
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Grupul de Acţiune Local (GAL) „Lunca Joasă a Siretului” este speranţa primarului comunei Fundeni, Manuel Lupu, de a reuşi să extindă actualul sediu al Primăriei. În prima etapă de proiecte derulate prin GAL, Fundeniul a accesat 100.000 de euro, bani din care s-a cumpărat un buldoexcavator şi s-au reabilitat Primăria şi Căminul cultural. Acum, se pare că actualul sediu nu mai este suficient de încăpător, pentru că nici numărul angajaţilor care lucrează aici nu este suficient.

„Noi am vrea o extindere la Primărie, pentru că ne trebuie oameni mai mulţi. La Registrul Agricol, am un singur om, mai trebuie cel puţin unul, la Asistenţă Socială - un singur om, secretar al Primăriei nu am. La Dosare de personal, la Starea Civilă - câte unul. Ne mai trebuie două încăperi, o cameră pentru centrală - ca să nu mai afumăm toate birourile”, spune primarul din Fundeni.

Dar calculele sunt, deocamdată, premature, trebuie mai întâi să se vadă câţi bani vor fi disponibili în noua sesiune a proiectelor depuse prin GAL.

"S-au propus strategia de dezvoltare locală, bugetul, aprobarea a noi membri în comitetul de selecţie, aprobarea constituirii sediului operaţional în localitatea Şendreni. Noul preşedinte este Alin Racoviţă, în locul dlui Butunoiu. Bugetul este cam de 2,7 milioane de euro şi s-a pus accent mai mult pe privat. Noi sperăm să primim măcar 50.000 de euro de fiecare UAT, în funcţie de proiecte. Să vedem întâi câţi bani sunt disponibili, nu putem să facem proiecte şi să vedem apoi că partea de cofinanţare ne depăşeşte posibilităţile. De investiţii proprii ale Primăriei nu se poate vorbi, bani sunt doar pentru cofinanţări. Mi-aş mai dori o reabilitare la şcoală, la grădiniţă şi la dispensarul comunal. Dacă aş reuşi, ar fi perfect. Cred că modernizarea şcolii şi a dispensarului depăşeşte un milion de euro", afirmă Manuel Lupu.

Citit 3262 ori Ultima modificare Vineri, 18 Noiembrie 2016 19:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.