MANAGERI DE TOP cu afaceri în Galaţi

MANAGERI DE TOP cu afaceri în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Pentru prima oară a fost inclus în topul celor mai bogaţi 300 de români Suliman Aifun Geaner, omul de afaceri de 46 de ani care, împreună cu Atin Levent, deţine, printre altele, fabrica tecuceană Contec SRL. Preluată într-o stare dezastruoasă, fabrica a ajuns să raporteze, în 2015, un profit de 2,3 milioane de euro. Român de origine turcă, Suliman Aifun Geanar deţine şi jumătate din societatea Marathon Distribution Group, de asemenea profitabilă.

Nou intrat în top, pe poziţia 252 este Fănel Bogos, patronul în vârstă de 46 de ani al Vanbet SRL. Averea omului de afaceri este estimată la 22-24 de milioane de euro. Societatea Vanbet administrează unul dintre cele mai mari lanţuri de ferme aviare din ţară, dar şi o fermă de capre. În Galaţi, Vanbet are puncte de lucru, în comunele Iveşti şi Movileni. Anul trecut, societatea a raportat o cifră de afaceri de 32,8 milioane de euro şi un profit de 1,3 milioane de euro.

Pe locul 100 în top se află Luchi Georgescu, în vârstă de 59 de ani, cu o avere estimată la 53-54 de milioane de euro. Societatea manageriată de femeia de afaceri, Vincon, deţine active ale fostei fabrici de spirt de la Ghidigeni pe care, momentan, nu le valorifică.

Citit 5601 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Mai 2021 10:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.