Inspecţii pe filiera cerealelor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Producătorii agricoli, operatorii economici din panificaţie, comercianţii şi transportatorii agricoli au fost luaţi la puricat, în lunile iulie şi august, de echipele control formate din reprezentanţi ai DADR Galaţi, Garda Financiară şi Poliţie.

Scopul inspecţiilor a fost de a se vedea în ce măsură este respectată legislaţia ce reglementează piaţa pe filiera cerealelor. Mai exact, s-a verificat modul de înregistrare şi conformitatea cu realitatea în materie de producţie, transport, depozitare şi fabricaţie a produselor (OUG 12/2006 şi OUG 93/30.06.2009).

Un al doilea scop a fost de a identifica agenţii economici din industria morărit-panificaţie şi pentru producerea furajelor combinate care au „uitat” să ţină evidenţa proceselor de fabricaţie sau privind mişcarea stocurilor de marfă.

Potrivit datelor furnizate de DADR Galaţi au fost verificaţi 52 de operatori economici. Neregulile identificate s-au soldat cu aplicarea a 37 amenzi, în valoare totală de 168 mii lei. De asemenea, au fost aplicate două avertismente şi s-au confiscat 226 tone de grâu, 233 tone de orz şi 30 tone de rapiţă.

Citit 766 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.