ArcelorMittal a refuzat respectuos o întâlnire cu oficialii judeţului

ArcelorMittal a refuzat respectuos o întâlnire cu oficialii judeţului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanţii combinatului siderurgic ArcelorMittal au declinat invitaţia autorităţilor locale de a participa la Comisia de Dialog Social, care s-a întrunit miercuri la Prefectură. Cei din administraţia Combinatului fuseseră invitaţi să prezinte mai multe informaţii legate de felul în care criza a afectat activitatea companiei şi cum poate influenţa acest lucru situaţia şomajului şi a ocupării forţei de muncă la Galaţi.

Cum spuneam, cei de la Combinat n-au venit, informându-i respectuos pe oficialii Prefecturii că nu prea au pe cine să trimită la această întâlnire şi că speră ca la şedinţa viitoare să fie prezenţi.

Aşadar sindicaliştii de pe platformă veniţi să intre într-un dialog cu reprezentanţi ai patronatului şi să găsească soluţii comune pentru ce se întâmplă la ArcelorMittal Galaţi s-au văzut din nou în faţa situaţiei de a discuta de unii singuri despre autodisponibilizări, despre condiţiile grele de muncă şi despre apăsătoarea ipoteză că, după revirimentul pieţei oţelului, Combinatul nu va mai avea suficienţi oameni pregătiţi şi utilaje pentru a putea lucra eficient.

Rămâne de văzut dacă disponibilitatea celor din administraţia Combinatului de a participa la discuţii cu oficialii judeţului şi partenerii sociali va cunoaşte vreo schimbare în luna ce urmează.

Citit 1281 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.