Cu panglica inaugurală pregătită pentru o palmă de asfalt

Cu panglica inaugurală pregătită pentru o palmă de asfalt
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primul drum asfaltat va fi cel de la cimitir *

Localnicii din comuna Tuluceşti aşteaptă cu nerăbdare primul kilometru de asfalt pe stradă de după Revoluţie. Primarul localităţii, democrat-liberalul Petrică Bratu, şi viceprimarul, liberalul Gheorghe Nour, ne-au declarat că de 20 de ani nu s-a turnat nici măcar o palmă de asfalt pe drumurile comunale.

În schimb, au găsit în urma fostului primar a comunei, Florică Bogatu, un kilometru de panglică pregătită să fie tăiată la inaugurări. Numai că până acum nu prea au avut ce inaugura.

Nevoi mari

Primarul şi-ar dori ca problemele legate de utilităţile comunei să fie rezolvate în ordinea firească, astfel încât să nu se spargă asfaltul proaspăt turnat de două ori pentru a se pune ţevile de apă şi apoi conductele de canalizare.

„Tuluceştiul are mare nevoie de toate categoriile de utilităţi. Anul acesta rezolvăm alimentarea cu apă curentă. În satul Tuluceşti, problema e rezolvată, în Şiviţa au mai fost probleme. Am primit fonduri prin Hotărârea nr. 577 a Consiliului Judeţului pentru extinderea reţelei de aducţiune şi la anul nu vor mai fi probleme, toată comuna va fi alimentată cu apă”.

„Avem un proiect pe Ordonanţa 7 pe canalizare. Am avut licitaţia şi trebuie să rezolvăm o contestaţie, dar, dacă toate merg bine, într-o lună începem lucrările. Magistrala va cuprinde cele trei sate”, ne-a declarat primarul Petrică Bratu. Potrivit autorităţilor, pentru canalizarea fiecărei uliţe a comunei ar fi necesari 10.000 de euro. 

Democrat-liberalul recunoaşte că apartenenţa politică şi faptul că PD-L este la guvernare au constituit un avantaj în privinţa fondurilor care au fost alocate comunei Tuluceşti. Comuna are reţea de gaz metan, s-au făcut şi racordurile, şi probele, iar până la finele lunii va fi şi gaz în localitate.

Costurile sunt cam mari, aşa că s-au racordat doar cei cu centrale termice pe gaz. Localnicii nu-şi pot permite să-şi tragă gaz doar pentru un biet aragaz din bucătărie.

Primul drum e de fapt cel din urmă

Primarul crede că e destul de nepotrivit să vii cu canalizarea peste ţevile de gaz. Dar şi mai bizar ar fi să spargi asfaltul proaspăt turnat pentru a trage conducte.

„E un nonsens - turnăm asfalt şi peste doi ani să facem canalizare. Când proiectul va fi finanţat, o să facem presiuni pentru ca pe drumurile cu asfalt să se finanţeze mai întâi canalizarea. Dacă punem canalizare, asfaltul e definitiv. E criză, banii sunt puţini şi ne batem joc de ei, spune Petrică Bratu.

Primul gospodar al comunei recunoaşte că drumul de la DN26 până în faţa Primăriei este foarte prost. Dar pentru că una dintre conductele de canalizare trece chiar prin faţă nu ar fi avut sens să peticească un drum care oricum va fi găurit.

Primul kilometru de asfalt  după 20 de ani, se va întinde de la intrarea în Tuluceşti pe partea dreaptă, pe DC 32 care pleacă de la cimitir şi ajunge în DJ 261. Deci primul drum asfaltat va fi… ultimul drum. Chiar dacă asfalt n-au pupat de la Revoluţie încoace, drumurile nu au fost lăsate de izbelişte, ci acoperite cu zgură.

Citit 1325 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.