REGISTRU naţional pentru firmele care nu se supun autorizării de mediu

REGISTRU naţional pentru firmele care nu se supun autorizării de mediu
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Începând cu data de 19 mai, operatorii economici care nu se supun autorizării de mediu, conform prevederilor Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor, au obligaţia să se înscrie în Registrul naţional înfiinţat la nivelul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM), informează Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi.

Conform informaţiilor publicate pe site-ul ANPM, se pot depune solicitări de înregistrare pentru activităţile desfăşurate de către: comercianţii care nu intră fizic în posesia deşeurilor (acele firme care acţionează în nume propriu pentru cumpărarea şi vânzarea deşeurilor), brokerii (operatorii economici care se ocupă de valorificarea sau eliminarea deşeurilor în numele altor persoane) şi transportatorii rutieri de deşeuri nepericuloase. Firmele menționate au avut ca termen-limită data de 18 iunie pentru a se înscrie în Registrul național, adică 30 de zile de la intrarea în vigoare a Ordinului 739 din 11 mai 2017, care reglementează procedura de înregistrare a operatorilor economici care nu se supun autorizării de mediu. Pentru a figura în Registrul național, firmele menţionate trebuie să depună documentaţia specifică la sediul ANPM sau să o transmită prin poştă. Taxa pentru analiza documentaţiei este de 500 de lei, iar numărul de înregistrare în Registru are o valabilitate de cinci ani.

Registrul naţional îşi propune să identifice toate firmele de deşeuri, astfel încât activităţile ilegale care au impact asupra mediului să poată fi evitate. Lista firmelor avizate se actualizează lunar, este publică şi poate fi consultată pe site-ul ANPM (www.anpm.ro), la secţiunea Deşeuri, Cadru general.

Firmele care nu se supun autorizării de mediu şi nu s-au înscris încă în Registru sunt pasibile de amenzi cuprinse între 20.000 şi 40.000 de lei.

Citit 3175 ori Ultima modificare Marți, 19 Septembrie 2017 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.