Revoluţia fiscală, pe înţelesul tuturor | PAMFLET

Revoluţia fiscală, pe înţelesul tuturor | PAMFLET
Premierul Mihai Tudose are mulţi pioni de sacrificat
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Dacă scad veniturile, cresc plecările

"Se revizuieşte sistemul de impunere", "se limitează deductibilitatea dobânzilor", "se reduc cotele cumulate ale contribuţiilor sociale" etc. Voi aţi înţeles ceva? E o adevărată bulibăşeală. Nimeni nu a înţeles nimic până acum din "Revoluţia fiscală" a lui Mihai Tudose. Aşadar, este momentul să intervenim şi să vă explicăm, într-un limbaj accesibil, cele mai importante modificări ale legislaţiei fiscale.

Ca să nu îţi scadă salariul, e suficient să te înscrii în PSD

Principala îngrijorare a oamenilor este legată de o eventuală scădere a veniturilor. Nu e nimic complicat, regulile sunt foarte simple, doar că reprezentanţii Guvernului nu au reuşit să explice pe şleau. Să fie clar: niciunui angajat din România nu îi va scădea salariul dacă se va înscrie în PSD. Nici nu contează salariul brut, suma deductibilă, cine plăteşte contribuţiile sociale şi alte bazaconii dezbătute intens, în aceste zile, în spaţiul public. "Practic, singura chestie pe care un angajat trebuie să o facă este să depună o adeziune la PSD şi să prezinte angajatorului o adeverinţă semnată de şeful de filială. În mod automat, salariul va creşte, chiar şi cu 100 de lei. Asta ca să fie asigurată şi plata cotizaţiei la Partid", a explicat specialistul în finanţe al PSD Galaţi, Florin Pâslaru.

Dacă refuzi să te înscrii în PSD, mai primeşti o şansă: trebuie să te uiţi la Antena 3

Guvernul PSD a luat în calcul şi varianta în care românii se vor prevala de dreptul la liberă asociere, astfel că majorarea salariilor nu va depinde exclusiv de adeziunea la partidul suprem. "Nu e obligatoriu să te înscrii în PSD, doar nu suntem Partidul Comunist. Există şi alte variante prin care un angajat se poate asigura că îi va creşte venitul. Aşadar, dacă, din varii motive, refuză să se înscrie în PSD, angajatul care doreşte un salariu mai mare trebuie să demonstreze că se uită la Antena 3. Pentru asta ai nevoie de două documente: un selfie în faţa televizorului deschis pe Antena 3 şi declaraţii de la vecini din care să reiasă că seară de seară din apartamentul tău se aude vocea lui Mihai Gâdea", a mai explicat Florin Pâslaru.

Şpăgile vor fi impozitate diferenţiat: cu cât sunt mai mari, cu atât scade impozitul

Noile reglementări fiscale fac, în sfârşit, ordine şi pe piaţa şpăgilor din România. Astfel, potrivit deciziilor Guvernului, se vor introduce trepte la impozitarea şpăgilor. Pentru o şpagă de până la 101 de lei se va aplica un impozit de 50 la sută, şpăgile de până la 501 lei vor fi impozitate cu 35 la sută, iar cine se încadrează într-o şpagă de 1.001 lei va trebui să contribuie la stat cu 20 la sută. "Procentul scade pe măsură ce creşte valoarea şpăgii, pentru că ne-am săturat să trăim într-o ţară de găinari. Ori dai un tun, ori nu mai dai. E motivul pentru care şpăgile de peste 1.000.001 de lei nu vor fi impozitate deloc. În sfârşit se face dreptate", a subliniat Florin Pâslaru.

Leafă de Porc

Pamflet în versuri

Monolog de Căzătură (II)

Sunt căzătură...fac urlare,/ zgomot, scandal şi prozeliţi...

şi nu dau nici o socoteală.../ şi cred c-ar trebui să ştiţi

că eu şi cei ca mine facem/ şi lege şi fărădelege:

noi - sicofanţi şi sicofante.../ noi - cepelegi şi cepelege...

noi - aiuriţi şi aiurite,/ aiuritori ş-aiuritoare,

minţi stafidite, minţi hulpave,/ minţi sterpe şi distrugătoare,

analfabeţi ş-analfabete/ cu portofolii ş-aroganţă...

noi - cei ce-am pus patriei voastre/ otrăvuri şi rahat pe clanţă,

cei ce-am lăsat-o fără calciu/ şi la cheremul mârşăviei,

la mâna unor samavolnici/ libidinoşi, cei care gliei

i-am supt şi vlaga şi nădejdea,/ i-am sfărâmat oasele toate,

i-am pus ştampilă şi sigiliu/ pe vis şi pe eternitate...

noi - toţi cei care am vândut-o/ unor străini de judecată,

ş-am hărtănit-o ş-am zvârlit-o/ la câini, bucată cu bucată...

noi - căzături periculoase,/ nesimţitori cu ceafă lată,

păduchi înfipţi în fruntea mesei/ şi-a masei în degringoladă!!!

Submarin Cosorescu

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului:

Alte Revoluţii propuse de Guvernul Tudose

Idei. După Revoluţia Fiscală, Guvernul Tudose pregăteşte o revoluţie şi în Justiţie. Principala modificare ar fi că toţi condamnaţii penal pentru corupţie vor deveni automat parlamentari. Cei cu peste cinci condamnări vor avea şansa de a deveni miniştri sau chiar preşedinţi ai României.

* Revoluţia Natalităţii este un alt proiect al Guvernului. "Vom reduce taxele la alcool, astfel încât să îi încurajăm pe români să facă copii", a explicat Mihai Tudose.

* Modelul viceprimarului de la Galaţi va fi aplicat la nivel naţional. Revoluţia în Adminsitraţie pregătită de Mihai Tudose prevede că niciun viceprimar nu va fi ales în funcţie decât dacă poate dovedi că are acasă cel puţin cinci treninguri Adibas, la fel ca Picu Apostol Roman.

* Mihai Tudose pregăteşte, de asemenea, şi o Revoluţie Termică. Fiecare familie va primi câte două damigene de rachiu drept subvenţie pentru fiecare lună de iarnă. "E încălzire naturală, curată, deci în felul acesta vom demara şi Revoluţia Ecologică", a explicat premierul Mihai Tudose.

Poluţie Fiscală

Liniştitor. Bugetul Galaţiului nu are de suferit

Primăria Galaţi nu va avea nicio problemă în ceea ce priveşte bugetul, după aplicarea măsurilor cuprinse în Revoluţia fiscală. Motivul este unul simplu: bugetele marilor oraşe nu vor fi afectate decât dacă au primari care nu provin de la PSD. "În sfârşit, faptul că l-am ales pe Ionuţ Pucheanu dă roade. E o ştire pe care primarul poate să şi-o treacă între realizările acestui mandat. Nu sunt multe până acum, deci îi vine mănuşă", a explicat analistul politic Gigi Covrig.

Buget Beget

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria PAMFLET

Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".
Citit 1851 ori Ultima modificare Vineri, 10 Noiembrie 2017 17:33