Complex de dragaj pentru AFDJ Galați

Complex de dragaj pentru AFDJ Galați

Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
1 comentariu

Achiziţia de către Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi a unui complex de dragaj mai are câţiva paşi importanţi de făcut. Conform directorului general Dorian Dumitru, "pe 3 noiembrie a fost aprobată documentaţia pentru procedura de achizţtie publică a complexului de dragaj, de către Consiliul Tehnico-Economic al Regiei Autonome AFDJ Galaţi. Pe 8 noiembrie,  documentaţia a fost transmisă  pentru publicare în SEAP, în vederea validării. Valoarea complexului de dragaj este de 43.702.850 de lei, exclusiv TVA, finanţarea fiind asigurată în procent de 85% din fonduri europene nerambursabile, în cadrul programului C.E.F. (Mecanismul pentru Interconectarea Europei) şi 15% din bugetul de stat.

Complexul de dragaj va acţiona pe sectorul administrat de către partea română, din cadrul sectorului comun româno-bulgar al Dunării.

"După achiziţionare, se va acţiona prin lucrări de dragaj capital la deschiderea unei traiectorii sustenabile a şenalului în zona Bechet, deschiderea celei de-a doua pase de trecere pe sub podul Calafat-Vidin şi îmbunătăţirea accesului la danele din portul Corabia. Complexul de dragaj este format din: dragă absorbant refulantă nepropulsată, două şalande hidroclap nepropulsate, remorcher de manevră, ponton pentru acostarea şi încărcarea şalandelor şi 400 metri liniari de tubulatură. Se vor asigura, din fonduri europene nerambursabile, costurile operaţionale pentru o perioadă de doi ani", ne-a mai spus directorul general al AFDJ.

Citit 2469 ori Ultima modificare Duminică, 12 Noiembrie 2017 18:29

1 comentariu

 • postat de JUSTIŢIARUL Luni, 13 Noiembrie 2017 16:18 81.12.149.*** Link la comentariu
  3
  3

  Dar de ce asa tarziu se achizitioneaza un astfel de Complex de dragaj, dle director al AFDJ?
  Nu exista decat urmatoarele explicatii:
  1. Ori abia acum s-a auzit de tehnologia asta la noi.. :)
  2. Ori a inceput sa intre morcovul din ce in ce mai adanc undeva..!
  3. Ori abia acum PSD-ul a invatat sa realizaze proiecte din fonduri UE pentru tara!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.