Ne-am cam săturat de vorbe

Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Scăpăm de responsabilitate şi ne spălăm pe mâini sau ne manifestăm, în sfârşit, autoritatea şi trecem de la ameninţări şi urecheli publice, lipsite de efect (cel puţin vizibil), la măsuri eficiente pentru întreţinerea spaţiilor verzi şi parcurilor din oraş? Că urletele primarului şi criticile acide lansate de către edil la adresa unora dintre directorii din subordine par a fi doar praf în ochi atunci când sunt vizaţi membri de partid din ograda proprie. Deh, politica este în tot şi-n toate şi-i mai complicată, de multe ori, decât ne imaginăm noi.

Anul acesta, când Galaţiul a fost invadat de buruieni, luni în şir, cu "dezlegare" de la Gospodărire Urbană, Pucheanu a ajuns până la a spune că face infarct din cauza incompetenţei de care au dat dovadă şefii societăţii, a tunat şi a fulgerat în presă şi în spatele uşilor închise şi... cam atât. Căci modul de lucru a continuat să fie acelaşi, iar rezultatul - dezastruos. Dovadă că Galaţiul, deşi are o societate cu atribuţii în întreţinerea şi amenajarea spaţiilor verzi, este nevoită să apeleze la firme private, care să ne facă şi pe noi mândri că trăim într-un oraş frumos şi cochet (cel puţin, în ceea ce priveşte zonele verzi, de promenadă şi relaxare).

Poate, cu nişte operatori privaţi responsabili (nu dintr-aceia pregătiţi "în culise", în câteva luni, pentru marele pot), fără a fi conduşi din umbră de tot felul de directoraşi cu carnet de partid, autorităţile gălăţene vor fi cu adevărat autoritare şi ferme atunci când se va pune problema interesului public şi nu se vor mai rezuma doar la a bufni şi trânti, strict pentru "deliciul" unora sau al altora.

"Ne dorim un alt standard, pe care, din punctul meu de vedere, reprezentanţii societăţii Gospodărire Urbană - nu pot, nu vor, nu-i interesează, habar n-am!", spunea edilul Galaţiului, în şedinţa în care consilierii, la propunerea lui, au decis să apeleze la firme private pentru a întreţine spaţiile verzi din oraş. Atunci a spus şi că unii dintre cei cu funcţii de conducere ar trebui să plece din societate. Poate că ar fi bine, în astfel de cazuri, ca aleşii gălăţenilor nu doar să spună, ci să mai şi facă. Că de vorbe ne-am cam săturat.

Citit 1849 ori Ultima modificare Luni, 11 Decembrie 2017 17:12

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.