Cleptocraţia cu acte în regulă

Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

"Am câştigat alegerile, dar nu am câştigat Puterea…." - acestea sunt vorbele lui Liviu Dragnea, prin care, în fapt, arată ce îşi doreşte cu adevărat: puterea absolută! Tot măcelul legislativ al PSD-ALDE-UDMR privind legile Justiţiei are legătură cu această idee de putere absolută. În concepţia lui Dragnea despre "putere" nu există loc pentru unul dintre principiile fundamentale ale statului de drept: separaţia puterilor în stat! Nu se poate vorbi de democraţie fără să existe un echilibru între puterea legislativă - reprezentată de Parlament, puterea judecătorească - reprezentată de instituţiile din Justiţie şi puterea executivă - reprezentată, în cazul nostru, de Guvern şi Instituţia Prezidenţială.

Nimeni nu contestă faptul că PSD a câştigat alegerile din decembrie 2016. Dar asta nu-i dă dreptul actualei coaliţii PSD-ALDE-UDMR să facă în Parlament ce doreşte. Legitimitatea ca putere legislativă este păstrată atât timp cât această coaliţie îşi exercită atribuţiile în favoarea cetăţenilor, nu pentru a călca în picioare pe oricine îi stă în cale. Din păcate, în ultimul an, tot efortul legislativ al celor două camere ale Parlamentului, conduse de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, s-a concentrat pe reducerea puterilor preşedintelui României, pe transformarea puterii judecătoreşti într-o marionetă a partidelor politice şi chiar pe o "containerizare" a societăţii civile şi a libertăţii de exprimare.

Acţiunile actualei coaliţiei majoritare ne conduc fără nici un fel de dubiu, dacă vor fi duse până la capăt, spre ceea ce se cheamă o dictatură parlamentară - pervertirea puterii legislative în sensul subminării statului de drept! Dragnea şi Tăriceanu, inspiraţi de curentele "iliberale", visează şi ei la o autocraţie în afara regulilor UE, a democraţiei. Prin măcelărirea legilor Justiţiei se pun, invocând "legitimitatea" câştigată prin vot, deasupra legii! Legea sunt ei, legea o fac ei, pentru că "e dreptul lor"! Lupta anticorupţie devine un "bullshit" - vorba aceluiaşi Dragnea, administraţia publică devine o sinecură de partid, iar cleptocraţia conduce cu acte în regulă România. Desigur, noi, ceilalţi, simplii cetăţeni, ar trebui "să stăm liniştiţi la locurile noastre"! Într-adevăr, dl Dragnea & comp. trăieşte într-un "stat paralel"! Nu e nici primul, nici ultimul. Dar nici noi nu ne-am născut ieri…

Citit 1978 ori Ultima modificare Joi, 28 Decembrie 2017 17:16

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.