Avancronica meciului pentru viaţă

Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

"Cred că nu există, în viaţa şi cariera unui ziarist, o misiune mai grea decât să scrie un articol umanitar", scria deunăzi colega Anca Spânu. Urât adevăr, mai ales când subiectul îţi este şi cineva drag! N-ai cum să-ţi stăpâneşti lacrima, sunt clipele alea când ai vrea o tastatură minune, să scrie singură.

În mai bine de două decenii şi jumătate în jurnalism, în lumea sportului, mulţi mi-au devenit dragi, iar ea este în capul listei sufletului şi asta nu doar pentru că în sufrageria ei făceam unul din primele interviuri, ci simplu, pentru că ea este Gabriela Artene, o campioană în tot ce a făcut şi va mai face! Personalitate puternică, aprigă pe drumurile vieţii şi totodată mereu zâmbitoare, parcă pusă pe şotii chiar şi în cele mai serioase momente. Dacă ai norocul să o cunoşti, este imposibil să n-o îndrăgeşti, martori îmi sunt sutele de fete pe care le-a antrenat şi care îi umplu sufletul de bucurie când o vizitează de Sărbători şi nu numai.

Şi-a dedicat viaţa handbalului, cu devotament maxim atât în cele mai bine de 15 sezoane jucate pentru Oţelul, cât şi, apoi, în antrenorat. A învins mereu, aşa cum am convingerea că va învinge şi acum, în cel mai greu meci al vieţii, când are de trecut peste o tumoră în zona urechii. Va fi nevoie de o operaţie în Italia, iar aici este o altă problemă, costurile ajungând pe la 14.000 de euro. Acum este rândul nostru să intrăm în teren, să "jucăm" pentru ea, ajutând-o să-şi completeze banii de care mai are nevoie. Mâine, handbalistele de la CSU Danubius au meci acasă (ora 16.30) cu HC Zalău şi spun răspicat "jucăm pentru Gabi!", aşteptând comunitatea gălăţeană să umple tribuna şi totodată urna pentru donaţii ce va fi amplasată la intrarea în Sala sporturilor "Dunărea".

Este un meci pentru viaţă, în care Galaţiul este aşteptat să lupte pentru una dintre cele mai mari personalităţi ale sale. Jucăm pentru Gabi!

PS: Baia Mare a "furat" startul, clubul Minaur anunţând că a amplasat, începând din 12 ianuarie, în holul Sălii Sporturilor "Lascăr Pană", o urnă specială pentru donații destinate Gabrielei Artene, care va fi menţinută la toate meciurile din această lună. Respect, Minaur!

Citit 2367 ori Ultima modificare Luni, 15 Ianuarie 2018 18:03

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.