Moartea a doi copii, mai puţin importantă decât abuzul în serviciu

Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

A omorât doi copii şi va face şapte ani şi opt luni închisoare. Aceasta este sentinţa pronunţată, chiar vineri, de magistraţii Curţii de Apel Galaţi în cazul lui Ivanciu Corcioveiu, şoferul care, în septembrie 2016, a produs un accident rutier pe raza localităţii Folteşti, în urma căruia au murit doi copii de opt, respectiv nouă ani.

În momentul producerii accidentului, tânărul mai avea un dosar penal, în care semnase cu procurorul un acord de recunoaştere, pentru că fusese prins la volan fără permis de conducere, produsese un accident şi a fugit de la locul faptei, dar a şi influenţat un martor din dosar. Cu toate acestea, bărbatul nu s-a liniştit, ci s-a urcat din nou la volan. De data aceasta însă accidentul provocat de el nu s-a mai soldat doar cu rănirea unei persoane, ca prima dată, ci cu uciderea a doi copii nevinovaţi, care se jucau în faţa Primăriei Folteşti. Două familii îndurerate şi-au plâns micuţii şi i-au condus pe ultimul drum, timp în care Ivanciu Corcioveiu se plimba liniştit prin Italia, acolo unde a fugit imediat după tragicul eveniment rutier, ajutat de două rude. Depistat de poliţişti şi adus în ţară, şoferul inconştient a ajuns după gratii, unde a stat doar câteva luni, după care a fost lăsat în libertate, fără nicio interdicţie pe numele său. Avea însă o interdicţie în primul dosar penal, în care judecătorii au respins acordul de recunoaştere şi au cerut trimiterea lui în judecată.

Chiar şi aşa, Corcioveiu a reuşit să iasă din ţară, pe la Oancea, şi să fie depistat abia la întoarcere, chestiune care va fi anchetată de Poliţia de Frontieră. După câteva zile de la acest incident, tânărul a recidivat şi s-a ales cu un nou dosar penal pe numele său, atât pentru conducere fără permis, cât şi pentru furt de lemne.

Povestea lui Ivanciu Corcioveiu ar trebui să fie un exemplu pentru guvernanţii noştri care se dau de ceasul morţii să modifice legile justiţiei. Poate, dacă vor aprofunda acest caz, vor înţelege că legile trebuie modificate astfel încât indivizii precum tânărul de 24 de ani să nu mai poate săvârşi a doua sau a treia faptă penală. Uciderea din culpă trebuie, de asemenea, pedepsită mult mai crunt decât în prezent. Dar, moartea a doi copii pare să nu fie la fel de importantă precum abuzul în serviciu, care îi poate băga după gratii pe mai marii politicii actuale.

Citit 1827 ori Ultima modificare Vineri, 26 Ianuarie 2018 19:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.