Când Primăria nu-şi respectă angajamentele

Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Peste aproximativ două luni, autorităţile vor sista (poate definitiv) furnizarea de energie termică în sistem centralizat, iar Primăria reuşeşte abia zilele acestea să le achite tuturor celor 7.699 de beneficiari cei 3.000 de lei pentru achiziţia unui sistem individual de încălzire. La începutul săptămânii, peste 300 de persoane încă mai aşteptau banii promişi de municipalitate, în condiţiile în care dosarele le-au fost aprobate cu mult timp în urmă.
Dacă ar fi stat doar în baza promisiunilor Primăriei şi nu s-ar fi împrumutat de la rude, prieteni, colegi sau bănci pentru a-şi achita sursa alternativă de încălzire (centrală termică pe gaz sau electrică, panouri radiante etc), sute de gălăţeni ar fi dârdâit în propriile apartamente în această iarnă. Pentru că autorităţile una au promis şi alta au făcut!
Nici primarul Ionuţ Pucheanu, care a promovat intens acest program şi i-a încurajat pe oameni să renunţe la sistemul centralizat de termoficare, şi niciun alt reprezentant al instituţiei nu i-au avertizat în vreun fel pe solicitanţi că plăţile vor întârzia. Mai mult, sunt persoane care şi-au depus dosarele încă din vară pentru a beneficia de ajutorul financiar şi au primit înştiinţare de respingere a cererii ori de acceptare în ultimele două luni ale anului trecut! Asta în condiţiile în care, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 303/9.06.2017, analiza dosarelor ar fi trebuit să se facă în maximum 30 de zile de la data înregistrării acestora, iar acordarea sau respingerea cererii ar fi trebuit să se facă prin dispoziţie scrisă a primarului, în termen de maximum 10 zile de la finalizarea verificării! Aceeaşi hotărâre stabileşte că dispoziţia ar fi trebuit să i se comunice solicitantului în termen de cinci zile de la emitere!
Primarul Galaţiului a anunţat că, odată cu sistarea furnizării de agent termic în sistem centralizat, va relansa acest program şi-i va încuraja, în continuare, pe gălăţeni să se debranşeze de la sistemul centralizat de termoficare, o gaură neagră, care generează pagube foarte mari pentru bugetul local.
Cum vor reuşi autorităţile să-i determine pe oameni să mai aibă încredere în sprijinul promis, în condiţiile în care au ratat şansa de a demonstra că-şi pot respecta până şi angajamentele asumate în scris?

Citit 1805 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Ianuarie 2018 23:49

Mai multe din această categorie:

5 comentarii

 • postat de ro
  Joi, 01 Februarie 2018 15:11
  91.216.52.***
  Primaria....o avem pentru ca am votat oamenii care "ne merita".
  Impozitele sunt pentru fuctionarea orasului orasului, nu pentru circ. Cine vrea spectacole sa-si cumpere bilete, nu primaria sa plateasca.
  Orasul are nevoie sa functioneze, are nevoie de drumuri si trotuare bune, parcari multe, parcuri cu locuri de joaca, aer sanatos intr-un oras curat, transport civilizat si, nu in cele din urma, de APA CALDA si CALDURA.
  Este o gaura neagra pentru oras? Nu cumva s-au furat banii de investitii? Nu cumva s-au oferit pomeni celor care dadeau voturi si primeau gratis ceea ce oricum nu aveau cu ce plati? Probail va mai curge multa apa pe Dunare pana vor fi facuti sa recunoasca sau sa plateasca cei care au distrus orasul.
  Decizia primariei este in tonul nesimtirii din politica: nici o justificare bazata pe cifre reale, promisiuni fara acoperire si, culmea nesimtirii, transferul tuturor cheltuielilor generate de schimbarea sistemului de incalzire si apa calda catre populatia orasului.
  A socotit cineva impactul cheltuielilor in tot orasul prin instalarea de centrale? Desigur.....asta nu intereseaza primaria.
  Primaria nu este a noastra, nu este nici macar a celor care au votat-o, este numai a unei maini de profitori.
  3
  9
  Raportează
 • postat de silviu
  Joi, 01 Februarie 2018 13:31
  86.124.203.***
  @Tanvuia Romica Nu vrei primaria sa le faca si curat in casa? DUpa ce ca a dat mocangeala , mai aveti si tupeu nesimtit ! LA MUNCA NU L-A INTINS MANA!!!
  2
  6
  Raportează
 • postat de galateanca
  Joi, 01 Februarie 2018 09:20
  82.78.125.***
  Daca nu s-au respectat termenele stabilite prin HCL nr.303/09.06.2017 pot fi trasi la raspundere (Primarul, functionarii publici care nu si-au indeplinit sarcinile de serviciu, etc.) in instanta de contencios administrativ. pentru nepunerea in aplicare a HCL. sau cu intarziere. Asa s-au invatat, indiferent de cine a fost/ este Primar pt. ca multora li se face lehamite sa mai actioneze in instanta, sa mai piarda, timp, bani, nervi. Bine ca stiu sa dea amenzi, penalitati si pt. o zi de intarziere, LEGISTII LUI PESTE PRAJIT. "Executa" imediat contribuabilul cand e vorba de obligatii, dar pe ei cine-i "executa" ? Nimeni, "pentru ca pot" vorba unui personaj politic.
  2
  13
  Raportează
 • postat de fara ajutoare!
  Joi, 01 Februarie 2018 07:22
  109.96.134.***
  Cum muriti voi de grija celor care le vor pe toate moka...
  4
  17
  Raportează
 • postat de Tanvuia Romica
  Joi, 01 Februarie 2018 06:17
  100.117.60.***
  Daca la inceputul campaniei de debransare mai erau - cf cifrelor vehiculate - aprox. 20000 de apart. bransate la sistemul public, daca au iesit aproape 8000 rezulta ca mai sunt aprox. 12.000 de apartamente.
  Problema de aici incepe pentru ca au ramas blocurile care n-au gaze, caminele de nefamilisti, probabil f multi cu venituri la limita subzistentei sau pensionari care nu isi vor permite investitia (si care oricum stau cu repartitoarele inchise).
  Cu astia ce fci domnule primar?
  Ce faci cu blocurile care nu au gaze de exemplu? Ii obligi pe oameni sa-si puna resouri?
  Te-ai gandit la astea domnule Primar? Daca inca nu te-ai gandit, poate te gandesti pana la iarna, ca daca inchizi de tot sistemul sa nu-i lasi pe oameni in frig sa se descurce, ca o sa ajunga unii sa-si puna sobe si godinuri si o sa sparga peretii sa-si scoata burlanele.
  11
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.