Când Primăria nu-şi respectă angajamentele

Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Peste aproximativ două luni, autorităţile vor sista (poate definitiv) furnizarea de energie termică în sistem centralizat, iar Primăria reuşeşte abia zilele acestea să le achite tuturor celor 7.699 de beneficiari cei 3.000 de lei pentru achiziţia unui sistem individual de încălzire. La începutul săptămânii, peste 300 de persoane încă mai aşteptau banii promişi de municipalitate, în condiţiile în care dosarele le-au fost aprobate cu mult timp în urmă.

Dacă ar fi stat doar în baza promisiunilor Primăriei şi nu s-ar fi împrumutat de la rude, prieteni, colegi sau bănci pentru a-şi achita sursa alternativă de încălzire (centrală termică pe gaz sau electrică, panouri radiante etc), sute de gălăţeni ar fi dârdâit în propriile apartamente în această iarnă. Pentru că autorităţile una au promis şi alta au făcut!

Nici primarul Ionuţ Pucheanu, care a promovat intens acest program şi i-a încurajat pe oameni să renunţe la sistemul centralizat de termoficare, şi niciun alt reprezentant al instituţiei nu i-au avertizat în vreun fel pe solicitanţi că plăţile vor întârzia. Mai mult, sunt persoane care şi-au depus dosarele încă din vară pentru a beneficia de ajutorul financiar şi au primit înştiinţare de respingere a cererii ori de acceptare în ultimele două luni ale anului trecut! Asta în condiţiile în care, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 303/9.06.2017, analiza dosarelor ar fi trebuit să se facă în maximum 30 de zile de la data înregistrării acestora, iar acordarea sau respingerea cererii ar fi trebuit să se facă prin dispoziţie scrisă a primarului, în termen de maximum 10 zile de la finalizarea verificării! Aceeaşi hotărâre stabileşte că dispoziţia ar fi trebuit să i se comunice solicitantului în termen de cinci zile de la emitere!

Primarul Galaţiului a anunţat că, odată cu sistarea furnizării de agent termic în sistem centralizat, va relansa acest program şi-i va încuraja, în continuare, pe gălăţeni să se debranşeze de la sistemul centralizat de termoficare, o gaură neagră, care generează pagube foarte mari pentru bugetul local.

Cum vor reuşi autorităţile să-i determine pe oameni să mai aibă încredere în sprijinul promis, în condiţiile în care au ratat şansa de a demonstra că-şi pot respecta până şi angajamentele asumate în scris?

Citit 1908 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Ianuarie 2018 23:49

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.