Şoferii fără permis nu sunt pericol public!

Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Decizie şocantă luată la Judecătoria Galaţi. Tânărul de 21 de ani, care a furat o maşină şi apoi a făcut accident cu ea, a fost plasat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile. Asta în condiţiile în care tânărul a urcat la volanul maşinii furate, în ciuda faptului că nu avea permis de conducere. Cele trei fapte de care este acuzat individul, respectiv tâlhărie, conducere fără permis şi vătămare corporală din culpă, nu au părut suficient de serioase în faţa judecătorilor, motiv pentru care aceasta a fost lăsat în libertate.

Nu este primul caz de acest fel, motiv pentru care decizia luată ieri de judecători este cu atât mai şocantă. La fel s-a întâmplat şi în cazul lui Ivanciu Corcioveiu, în prezent condamnat la o pedeapsă de şapte ani şi opt luni de închisoare. Individul, cunoscut drept şoferul care a ucis doi copii şi a  fugit de la locul accidentului, fusese iniţial anchetat în libertate după a condus fără permis şi a făcut un accident soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. După ce a ucis cei doi copii, Corcioveiu a revenit în trafic, tot fără permis de conducere. Probabil că aşa va face şi tânărul de 21 de ani, care a făcut accidentul de marţi seară de pe Faleza Dunării. La fel cum au făcut de altfel şi alţii, precum şoferul care a lovit, în Port, cu maşina un poliţist sau cel care a fost oprit, în Micro 19, de oamenii legii cu focuri de armă.

Conducerea fără permis a devenit o modă, la fel ca şi şofatul sub influenţa băuturilor alcoolice, şi asta arată şi poliţiştii gălăţeni, care, zilnic, opresc în trafic astfel de persoane inconştiente. De multe ori, cei care conduc deşi nu au acest drept legal sau se urcă la volan după ce au consumat alcool fac şi accidente în trafic, iar persoane nevinovate îşi pierd viaţa sau ajung în spital din cauza lor.

În cazul accidentului produs de tânărul de 21 de ani nu a avut se suferit nicio persoană nevinovată, singurul rănit fiind chiar el. Dar, data viitoare, situaţia ar putea fi mult mai dramatică. Cu toate acestea, o instanţă de judecată a considerat că el nu este un pericol public şi că poate fi cercetat în stare de libertate. Dacă va urca din nou la volan şi va mai face un accident, cine va răspunde?

Citit 2617 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Februarie 2018 19:56

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.