Despre virginitate şi bărbăţie politică

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
4 comentarii

"Nu sunteţi virgini!", spunea, ironic, primarul Ionuţ Pucheanu, la adresa consilierului Ion Cordoneanu şi, implicit, a grupului PNL, astă-vară, în plenul şedinţei Consiliului Local. Acolo unde, joia trecută, edilul-şef i-a cerut bărbăţie directorului Transurb: "Îl rog pe domnul director Caliga - eu l-am cunoscut ceva mai bărbat, cel puţin în tinereţea dumnealui - rezolvaţi-vă bărbăteşte problemele acolo!".
Mesajul primarului mi-a amintit de afirmaţiile pe care le făcea, în martie anul trecut, la adresa celui pe care îl numea la cârma Gospodărire Urbană, Bogdan Ardean: "Sper ca noul director să fie la fel de bărbat pe cât l-am cunoscut şi să reuşească, într-un timp extrem de rapid, să se impună ca lider".
Pare just ca primarul să le ceară managerilor a două societăţi de interes local să fie bărbaţi. Privind lucrurile de-aproape vom constata, însă, că Gospodărire Urbană este doar un SRL care acţionează la comanda Primăriei, fie că e vorba de pus panseluţe, tuns iarba sau tăiat copaci. Banii companiei sunt votaţi de Consiliul Local, care aprobă şi organigrama, adică salariaţii cu care Gospodărire Urbană trebuie să-şi facă treaba eficient şi la timp. Iar consiliul de administraţie e numit tot pe bază de competenţe… politice.
Ca şi la Transurb, compania de transport public local de la care nu doar primarul, ci şi gălăţenii îşi doresc eficienţă şi performanţă. Şi aici, privind lucrurile de-aproape vom descoperi că mijloacele de transport circulă pe baza traseelor şi a graficelor stabilite de aleşii locali, care decid şi cine-şi mai plăteşte călătoria, în marea de facilităţi oferite. Numai anul trecut, Transurb a eliberat 149.280 de abonamente cu preţ redus şi doar 100.999 la preţ întreg! Iar în 2018 facilităţile oferite gălăţenilor s-au înmulţit…
Despre politică se spune că-i o damă de moravuri uşoare. Şi, deseori, politicienii se pretind neprihăniţi precum vestalele, ori mai bărbaţi decât îi ţine… caracterul. Şi directorii de la Transurb şi Gospodărire Urbană, şi primarul sunt la fel de politici, la fel ca aleşii locali. Iar pentru gălăţenii care-i plătesc contează doar ceea ce fac. Iar aici nu mai încape vorbă de virginitate ori bărbăţie, ci de confortul şi civilizaţia pe care gălăţenii le merită. Indiferent că-i vorba de transport public ori de tuns iarba şi plantat panseluţe… Aşa că lăsaţi vorbele, domnilor! Bărbăţia nu stă în vorbe, ci în fapte!

Citit 1269 ori Ultima modificare Luni, 26 Martie 2018 20:49

4 comentarii

 • postat de VIRGIN SI BARBAT, CAT DE ADEVARAT!? Marți, 27 Martie 2018 14:39 95.76.2.*** Link la comentariu
  0
  6

  Pai cand este vorba de virginitate si barbatie, calitati din administratia locala actuala, se pot scrie scenarii demne de pus in scena la teatrul dramatic, unde, fara exagerare, se vor inghesui toti galatenii sa le vada, care, in loc de aplauze, i-si vor da palme!

  Ca intrebarea care se pune, din 90 incoace, exista vreun primar, vice-primar sau consilier, din cei trecuti prin primarie, fara sa fi suferit cumplita durere de disverginare de gruparilor mafiote, numite partide, din care faceau parte la scrutine, umilidu-i, supusi diferitelor perversiuni de politici, altele, decat pentru comunitate, dovada fiind, ca, dupa 28 de ani, Galatiul a ajuns aproape o ruina, depopulandu-se pe zi ce trece?!

  Toti, dar absolut toti, cei care s-au avantat in necunoscuta politica cu capul gol, crezandu-se Ghita Vasiliu sau alti primari, interbelici si chiar postbelici, care au ramas demni de pomenit in istoria Galatiului, prin fapte demne de laudat, dar virgini, cei de dupa 90 s-au prostituat in asa hal incat, de frica electoratului de a-i trage la raspundere, de a nu-i mai alege, migrand si creind lupanarele trecute ale Parisului la Galati, au atras electoratul in mod perfid si necinstit, la prostitutie electorala.

  Unii, asa zisi politicieni, pe post de paparude, au semnat adeziuni sa stea mereu cu pantalonii in vine, raspunzand vehement la comenzile din lupanare, numai sa intre in posesia cingatorii de la pantaloni, carnetul de partid,pentru posturi si functii, fara menirea respectiva, in detrimentul comunitatii!

  Lucru foarte vizibil la Galati de 28 de ani!

  Altii, mai smecheri, in ton cu tehnica avansata, si-au creat telecomenzi la pantaloni, usor de accesat de cei de care depind la accesul la borcanul cu miere, asa imbogatindu-se peste noapte....

  Sa fie clar, prostitutia asta, din 90 incoace, a devanit politica de stat, in care, daca nu dai pantalonii jos la comanda, indiferent ce rang ai in societate, risti sa ramai virgin si plin de barbatie,dar fara valoare umana, intro comunitate dezumanizata, majoritar disverginata, perfect sanatos, dar totusi nebun!

  Traim apocalipsa trista si inevitabila!

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Marți, 27 Martie 2018 09:31 5.13.249.*** Link la comentariu
  0
  5

  La capitolul fapte politicienii sunt in fashe... altii nici nu au cunoscut embrionul dar se dau pensionari!
  Hai sa radem pe banii urbei... iarna vrajbei false si primavarateca sateasca din comuna europeana cololialista experimentala gana teana! si patronii plang... cateodata cand vad ca statul ii ingroapa!
  Stergeti-va l a ochi... in curand nu va mai avea cina sa plateasca taxe.... mai mult nici nu se va mai vrea... pentru CE?

  Raportează
 • postat de Moș Ion Roatî dî Galațî Marți, 27 Martie 2018 07:47 90.95.50.*** Link la comentariu
  0
  12

  Io zic că bărbăția să și-o țânî pentru muieri șî ibovnice. Noi avem nevoie di la iei di competențâ, risponsabilitate șî implicare.

  Raportează
 • postat de Rudibravo1951 Marți, 27 Martie 2018 07:07 82.137.13.*** Link la comentariu
  0
  9

  Ouă au că de struț. Întrebați pe Tov Năstase care ne ruga să le numărăm el le uitase numărul atât de multe avea Dar pe noi ne-a castrat ne-a făcut asistați social CERȘETORI în Galați Ne-a distrus tot ce avem 28 de fabrici și mai este de furat COMBINATUL siderurgic Șantierul naval Nici Olandezi sau Belgieni nu ne vor ajuta

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.