Despre virginitate şi bărbăţie politică

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

"Nu sunteţi virgini!", spunea, ironic, primarul Ionuţ Pucheanu, la adresa consilierului Ion Cordoneanu şi, implicit, a grupului PNL, astă-vară, în plenul şedinţei Consiliului Local. Acolo unde, joia trecută, edilul-şef i-a cerut bărbăţie directorului Transurb: "Îl rog pe domnul director Caliga - eu l-am cunoscut ceva mai bărbat, cel puţin în tinereţea dumnealui - rezolvaţi-vă bărbăteşte problemele acolo!".

Mesajul primarului mi-a amintit de afirmaţiile pe care le făcea, în martie anul trecut, la adresa celui pe care îl numea la cârma Gospodărire Urbană, Bogdan Ardean: "Sper ca noul director să fie la fel de bărbat pe cât l-am cunoscut şi să reuşească, într-un timp extrem de rapid, să se impună ca lider".

Pare just ca primarul să le ceară managerilor a două societăţi de interes local să fie bărbaţi. Privind lucrurile de-aproape vom constata, însă, că Gospodărire Urbană este doar un SRL care acţionează la comanda Primăriei, fie că e vorba de pus panseluţe, tuns iarba sau tăiat copaci. Banii companiei sunt votaţi de Consiliul Local, care aprobă şi organigrama, adică salariaţii cu care Gospodărire Urbană trebuie să-şi facă treaba eficient şi la timp. Iar consiliul de administraţie e numit tot pe bază de competenţe… politice.

Ca şi la Transurb, compania de transport public local de la care nu doar primarul, ci şi gălăţenii îşi doresc eficienţă şi performanţă. Şi aici, privind lucrurile de-aproape vom descoperi că mijloacele de transport circulă pe baza traseelor şi a graficelor stabilite de aleşii locali, care decid şi cine-şi mai plăteşte călătoria, în marea de facilităţi oferite. Numai anul trecut, Transurb a eliberat 149.280 de abonamente cu preţ redus şi doar 100.999 la preţ întreg! Iar în 2018 facilităţile oferite gălăţenilor s-au înmulţit…

Despre politică se spune că-i o damă de moravuri uşoare. Şi, deseori, politicienii se pretind neprihăniţi precum vestalele, ori mai bărbaţi decât îi ţine… caracterul. Şi directorii de la Transurb şi Gospodărire Urbană, şi primarul sunt la fel de politici, la fel ca aleşii locali. Iar pentru gălăţenii care-i plătesc contează doar ceea ce fac. Iar aici nu mai încape vorbă de virginitate ori bărbăţie, ci de confortul şi civilizaţia pe care gălăţenii le merită. Indiferent că-i vorba de transport public ori de tuns iarba şi plantat panseluţe… Aşa că lăsaţi vorbele, domnilor! Bărbăţia nu stă în vorbe, ci în fapte!

Citit 1597 ori Ultima modificare Luni, 26 Martie 2018 20:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.