Puneţi Galaţiul pe harta investiţiilor în infrastructură!

Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În urmă cu un an, ministrul de la Sport din acel moment venea în Galați și anunța public reluarea a două proiecte de infrastructură, Bazinul Olimpic şi un Complex de Nataţie. În cazul primului obiectiv, se spunea că într-o lună se va finaliza procedura de trecere în proprietatea Primăriei şi apoi urma să se reia lucrările de refacere, sistate în 2011.

A trecut un an şi nimic, fapte zero. Nimic la Galaţi, în timp ce la alţii s-au făcut destule. Bazin nou la Focşani, stadion la Craiova, în timp ce o comparaţie cu Cluj-Napoca pare aberantă... Şi nu este vorba doar de ultimul an, mereu a fost aşa. Avem vicepremier gălăţean, au fost de-a lungul timpului destui gălăţeni prin ministere, dar investiţii guvernamentale în Galaţi, lipsă. Va veni oare momentul când vor conta şi interesele comunităţii care i-a mandatat, pe care o reprezintă (teoretic), nu doar cele de grup, de partid?

Mai ieri, Galaţiul era pe locul 4 în topul naţional al judeţelor cu echipe în prima ligă. Foarte rău nu stăm nici acum, Arcada se apropie de titlul de campioană la volei, United merge spre o nouă finală la futsal, ca să exemplific doar cu vârfurile momentului. Pe 21 aprilie va fi ca o finală pentru voleibalişti, sala "Dunărea" va fi din nou plină, nici nu va fi greu atât timp cât mai mult de 2.000 de oameni nu pot intra, iar aşteptatul moment maxim care se conturează la futsal va fi, la fel ca anul trecut, cu o căldură sufocantă în interior. Sala e destul de mică, instalaţie de climatizare nu este, doar nişte ventilatoare zgomotoase, cu efect infim. De atragerea de mari competiţii, nu poate fi vorba, în aceste condiţii.

În curând va apărea şi clubul sportiv al Primăriei, proiect care cuprinde, printre altele, echipe de juniori la handbal la toate nivelurile. În paralel, cel puţin aşa este de aşteptat, vor continua şi cele patru cluburi din oraş axate de handbalul la nivel de copii. Unde se vor antrena toate, la ore convenabile în raport cu programul şcolar? Necesitatea unei săli noi este evidentă, la fel ca bazinul, o pistă de atletism, infrastructura de transport şi enorm de multe alte altele. Contăm şi noi, domnilor şi doamnelor din lumea politicului gălăţean? Puneţi-ne oraşul pe harta investiţiilor guvernamentale!

Citit 1527 ori Ultima modificare Duminică, 15 Aprilie 2018 16:27

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.