Puneţi Galaţiul pe harta investiţiilor în infrastructură!

Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În urmă cu un an, ministrul de la Sport din acel moment venea în Galați și anunța public reluarea a două proiecte de infrastructură, Bazinul Olimpic şi un Complex de Nataţie. În cazul primului obiectiv, se spunea că într-o lună se va finaliza procedura de trecere în proprietatea Primăriei şi apoi urma să se reia lucrările de refacere, sistate în 2011.

A trecut un an şi nimic, fapte zero. Nimic la Galaţi, în timp ce la alţii s-au făcut destule. Bazin nou la Focşani, stadion la Craiova, în timp ce o comparaţie cu Cluj-Napoca pare aberantă... Şi nu este vorba doar de ultimul an, mereu a fost aşa. Avem vicepremier gălăţean, au fost de-a lungul timpului destui gălăţeni prin ministere, dar investiţii guvernamentale în Galaţi, lipsă. Va veni oare momentul când vor conta şi interesele comunităţii care i-a mandatat, pe care o reprezintă (teoretic), nu doar cele de grup, de partid?

Mai ieri, Galaţiul era pe locul 4 în topul naţional al judeţelor cu echipe în prima ligă. Foarte rău nu stăm nici acum, Arcada se apropie de titlul de campioană la volei, United merge spre o nouă finală la futsal, ca să exemplific doar cu vârfurile momentului. Pe 21 aprilie va fi ca o finală pentru voleibalişti, sala "Dunărea" va fi din nou plină, nici nu va fi greu atât timp cât mai mult de 2.000 de oameni nu pot intra, iar aşteptatul moment maxim care se conturează la futsal va fi, la fel ca anul trecut, cu o căldură sufocantă în interior. Sala e destul de mică, instalaţie de climatizare nu este, doar nişte ventilatoare zgomotoase, cu efect infim. De atragerea de mari competiţii, nu poate fi vorba, în aceste condiţii.

În curând va apărea şi clubul sportiv al Primăriei, proiect care cuprinde, printre altele, echipe de juniori la handbal la toate nivelurile. În paralel, cel puţin aşa este de aşteptat, vor continua şi cele patru cluburi din oraş axate de handbalul la nivel de copii. Unde se vor antrena toate, la ore convenabile în raport cu programul şcolar? Necesitatea unei săli noi este evidentă, la fel ca bazinul, o pistă de atletism, infrastructura de transport şi enorm de multe alte altele. Contăm şi noi, domnilor şi doamnelor din lumea politicului gălăţean? Puneţi-ne oraşul pe harta investiţiilor guvernamentale!

Citit 1414 ori Ultima modificare Duminică, 15 Aprilie 2018 16:27

Mai multe din această categorie:

8 comentarii

 • postat de radu
  Luni, 16 Aprilie 2018 15:14
  31.5.156.***
  Trebuie facuta legatura cu portul Constanta (tren + autostrada). Orice altceva e umplutura si pierdere de bani.
  Si trebuie facut nod la Galati cu Transilvania si pe linia siret Lvov catre Polonia sa fie o a doua cale si a treia cale pentru Portul Constanta catre centrul si Nordul Europei.
  0
  6
  Raportează
 • postat de Nikolas
  Luni, 16 Aprilie 2018 10:02
  100.117.16.***
  Avem exact ce meritam....asta votam,asta avem!!
  2
  9
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Luni, 16 Aprilie 2018 09:47
  79.116.109.***
  Batem apa-n piua inloc sa luam atitudine! Când pui lupii paznici la oi nu se va intampla nimic bun! Eu am sperat si-am asteptat sa se intample ceva bun... nimic! Fara relatii mari nu ti se deschide nici o usa, nici un job bun... doar resturi... practic nu se merita sa muncesti in Romania! Drept dovada avem mai multi Romani in afara tarii ce lucreaza din 89 decat in prezent in tara, ceea ce suna macabru economic! Mai rau... nu cred ca multi se vor mai intoarce! NU AU DE CE!
  28 de ani se puteau face enorm de multe... dar s-a tocanit tot, suntem o natie sortita pierii... practic primim ce meritam prin nepasare si indiferenta! Si inca nu a venit marele val... cu imposibilitatea platii pensiilor si salariilor!
  2
  7
  Raportează
 • postat de Vlad Tepes
  Luni, 16 Aprilie 2018 09:17
  79.116.110.***
  Acel domn care a stat si inca sta prin guvern, s-a luptat mai mult sa nu se faca pod in zona Galati - Braila... Asta pt ca tot vorbiram de statul paralel .....
  Peste un an sau doi se va vorbi cu mandrie ca PSD a reusit sa mai infiinteze o Vale a Jiului 2 in comuna Galati. Luptati cu spor tovarasi purtatori ai tufei cu 3 trandafiri !!!
  2
  12
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Luni, 16 Aprilie 2018 08:37
  194.105.20.***
  Degeaba promisiuni - toti banii de investitii se SIFONEAZA prin studiile de fezabilitate, apoi investitia se tot amana - vin alte alegeri=alte promisiuni - dar ce sa vezi ??? Studiul de fezabilitate a 'expirat', deci trebuie alt studiu=alti bani sifonati...si tot asa pan la pastele calului !!!!!
  1
  9
  Raportează
 • postat de dezamagire
  Luni, 16 Aprilie 2018 04:43
  75.67.42.***
  Avem noi oameni politici care sa faca ceva pentru orasul Galati? Combinatul s-a vandut tot pe vremea guvernarii de-acum, primari au fost tot de aceeasi culoare....si-au facut ei averi, si-au bifat toate interesele ...Galatiul este aproape la fel ca acum 25 de ani in urma, poate si mai rau.Clasa politica social- democrata a dezamagit prin coruptie, minciuna, slaba pregatire profesionala, impostura... dar paradoxul este naucitor....galatenii aleg tot pe cei ce i-au dezamagit.
  2
  11
  Raportează
 • postat de Costica Trahanache
  Luni, 16 Aprilie 2018 03:39
  5.13.179.***
  Vedeti promisiunile Primarului inainte de alegeri ce a promis si ce s-a realizat , Nimic concret
  1
  8
  Raportează
 • postat de crystal
  Luni, 16 Aprilie 2018 03:38
  89.136.2.***
  poate "Puneti Galatiul pe lista oraselor cu cele mai multe studii de fezabilitate, sifonari de bani publici ,etc."
  1
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.