Hai să ne mutăm pe Facebook!

Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Suntem (mai) mereu prezenţi! Suntem frumoşi, suntem inteligenţi şi spirituali. Suntem implicaţi, suntem deschişi, suntem sinceri! Pe Facebook, desigur. Ne pasă şi suntem gata în orice clipă să sprijinim o cauză ori pe cei aflaţi în nevoie. Măcar cu un like dacă nu cu un share! Suntem vocali, suntem justiţiari, nu iertăm nimic şi spunem lucrurilor pe nume. Suntem critici, vehemenţi şi le zicem verde-n faţă autorităţilor unde greşesc şi de ce ne nemulţumesc!

Autorităţi care, ghiciţi ce?! Sunt şi ele la fel de prezente pe Facebook. Ba chiar mai prezente decât le-ar permite fişa postului, dacă mi-e permisă ironia. Şi dacă şi ele sunt pe Facebook, şi noi la fel, se rezolvă mai uşor şi comunicarea.

Fără supărare, dar mi s-a întâmplat să aflu că tocmai demarează vreo lucrare importantă în oraş, ori că s-a atribuit vreun contract de lucrări ori de investiţii… de pe Facebook. De pildă anul trecut, atribuirea contractului de concesiune pe 49 de ani a Plajei „Dunărea” a fost anunţată pe Facebook, de un consilier local care făcuse parte din comisia de negociere directă cu „investitorul”. Şi tot acolo am văzut cum urma să arate zona de agrement. Că paradisul de pe hârtie nu se regăseşte şi în realitate, că-i greu de crezut că ni se va înfăţişa aievea, în lumea reală, nu virtuală… asta-i altă discuţie.

Restricţiile de trafic, generate, adesea, fie de organizarea unor manifestări de amploare, fie de începerea unor lucrări de reparaţii ori de modernizare, sunt, de asemenea, anunţate tot pe Facebook. De aceleaşi autorităţi! Şi modificările de orice fel, fie că-i vorba de transport, de tarife, de viaţa noastră de zi cu zi, tot pe reţelele de socializare sunt anunţate. Problema este că uneori rămân doar acolo…

Nu mă înţelegeţi greşit, e normal ca informaţia să „explodeze” şi se rostogolească în zona on-line, dar n-ar trebui să rămână doar acolo. Nu de alta, dar poate ţie, cetăţean cinstit, îţi pică taman atunci fie conexiunea la internet, fie curentul electric, fie bateria telefonului şi ajungi, fără să vrei, off-line. Şi atunci nu mai afli nici că nu mai vine autobuzul pe care-l aştepţi, nici că s-a închis vreo stradă şi nici ce fac autorităţile cu bunurile publice şi mai ales bani pe care tu, cetăţean responsabil, cotizezi la bugetul local plătindu-ţi taxele şi impozitele locale. Altfel ne mutăm cu toţii pe Facebook! Şi sigur vom fi mai fericiţi!

Citit 1449 ori Ultima modificare Marți, 01 Mai 2018 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.