Culmea administraţiei şi containerele invizibile

Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Saci cu gunoi aruncaţi în grădinile blocurilor, în tronsoane, în staţiile de autobuz de pe Nae Leonard (din apropierea Intersecţiei Fără Rost), lăsaţi lângă coşurile stradale în aceeaşi zonă, iar din când în când transformaţi în dâre de gunoi de maidanezii înfometaţi, aciuaţi pe lângă blocuri şi grădini.

De toate acestea au parte, aproape zilnic, gălăţenii care locuiesc în zona General Dragalina – Nae Leonard, cărora Primăria nu le-a pus nici acum la dispoziţie un punct de colectare a deşeurilor. Cele mai apropiate containere de gunoi sunt, spun oamenii, la câteva străzi distanţă – în spate la Staer şi vis-a-vis de Ireg, pe General Eremia Grigorescu. Unii îşi duc gunoiul cu maşina la cele două puncte, alţii, ruşinaţi că sunt obligaţi să bată atâta drum cu sacul plin de mizerie, merg abia după lăsarea serii să îl arunce, iar alţii... aleg calea cea mai uşoară pentru ei: îl abandonează pe domeniul public.

În urmă cu doar câţiva ani, a existat un punct de colectare a deşeurilor pe strada General Dragalina, pe care Ecosal, la comanda Primăriei, l-a desfiinţat, la presiunea câtorva persoane care locuiesc în zonă şi a unităţii militare, se pare, întrucât, la un moment dat, ghenele se aflau lângă gardul unităţii şi deranjau. Au existat câteva tentative de relocare şi cam la asta s-a rezumat tot. După câteva sesizări şi comentarii, punctul de colectare a deşeurilor menajere a dispărut complet.

Sunt, se pare, doi-trei ani de când gălăţenilor care locuiesc pe General Dragalina şi Nae Leonard autorităţile nu s-au sinchisit să le pună la dispoziţie un loc amenajat decent pentru colectarea deşeurilor. Chiar este atât de greu ca tu, Primărie, să te îngrijeşti să găseşti o soluţie pentru aceşti oameni? Autorităţile noastre au ales, prin 2015, calea cea mai uşoară (la fel ca gălăţenii certaţi cu bunul simţ, care îl aruncă pe unde apucă): aia nu e bună, aia nu îţi convine, aia nu îţi place, atunci o anulez! Servind practic interesul unei minorităţi şi călcând în picioare nevoia unei majorităţi, fără nicio strângere de inimă ori vreun pic de respect pentru civilizaţie şi mediul înconjurător.

Citit 1821 ori Ultima modificare Duminică, 13 Mai 2018 17:41

2 comentarii

 • postat de HAHAHA
  Luni, 14 Mai 2018 09:25
  194.105.20.***
  Tara de KKT acoperita de gunoaie ( poate asa nu se mai vede ce este dedesupt ) !!!!!
  1
  7
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Luni, 14 Mai 2018 08:59
  5.13.199.***
  Suntem o natie perfecta de "lasa-s-té'' las!" vorba unui cunoscut: "dar cine se crede X, sa-mi caute mie de munca!" ori "n-am bani", cum sa-ti ajunga salariul,. dar dupa job, stai in fata tv.-ului si Facebook! Asa si motoritatile (eu auto nu le-am vazut niciodata) trece mandatul, isi fac plinul, desteptii promit, din pacate desteptii ceilalti cele 5 milioane de Romani au parasti demult tara... milionul ramas il va parasi sigur in cati-va ani realizant ca alta cale nu mai exista... vor ramane cei fara viziune, bolavi, cu copii, pestisorii, mocangii, putorile... saracitii cu sau fara duh... s.a.m.d. iar cei ce puteau duce tara spre noi culmi pe toate planurile nu mai exista... pentru ca tara nu a dai doi bani pe ei! Hai succesuri vorba anagramatei daca tot avem analfabesme mascote!
  0
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.