Vrem o sală ca ”afară”!

Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Dimineaţă răcoroasă, plouase peste noapte, e bine, poate ţine aşa şi peste zi. Aşa îmi începusem ieri ziua, având la orizont finala campionatului la futsal şi amintirile momentului similar de acum un an. Cu Sala Sporturilor "Dunărea" arhiplină, după o zi însorită, a fost un calvar, o căldură sufocantă în tribună, poate acum e altceva. Noroc de natură, că în rest nu prea se vede că-i pasă cuiva din administraţie, fie ea locală, fie la nivel guvernamental.

Sportivi performanţi avem, public interesat şi pasionat avem, dar nu prea ai unde. O sală cu doar 1.700 de locuri, fără climatizare, cu greu o poţi considera decentă, mai ales de prin luna mai până spre toamnă. O sală nouă se impune, este o necesitate, nu un moft. I-aş pune să aibă o şedinţă de Guvern acolo, sus, dincolo de ultimul rând de scaune, eventual izolaţi doar fonic de tribuna arhiplină, aşa s-ar convinge cu siguranţă.

Gândul îmi sare la palavrele cu patinoarul multifuncţional, un proiect ambiţios pe care actuala "echipă" din administraţia locală dădea semne că-l repune în actualitate la începutul anului trecut, în ianuarie. Se scotea la licitaţie un contract pentru servicii de proiectare "Modernizare şi extindere Patinoar", astfel încât arena sportivă să poată fi utilizată pentru competiţii de nivel internaţional inclusiv de baschet, volei, handbal, implicit de futsal. De atunci, am mai auzit vorbind despre un patinoar multifuncţional doar două persoane, recent: hocheistul Cătălin Berdilă şi antrenorul Marius Trandafir. Povesteau despre patinoarul din Lituania, unde au fost cu echipa naţională la Campionatul Mondial. În mai puţin de 12 ore, devenise arenă de baschet, apoi din nou patinoar. Totul cu repetiţie şi în altă zi.

De ce nu şi în România, de ce nu chiar în Galaţi, unul dintre cele mai performante judeţe din ţară la nivel de echipe în prima ligă? Insist să vă întreb, domnilor şi doamnelor din lumea politicului gălăţean: contăm şi noi, pentru a ne repune oraşul pe harta investiţiilor guvernamentale?

Revenind la lucruri mai puţin utopice, diseară avem al doilea meci al finalei. Ne vedem la sală, pentru United campioană! Toţi pentru Galaţi! De-ar fi şi azi vreme răcoroasă...

Citit 2050 ori Ultima modificare Marți, 15 Mai 2018 00:03

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.