Unde a avut Olguța dreptate

Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Adoptând din nou postura de victime ale închipuitului stat paralel, membrii coaliției de guvernare încearcă să dea plângerii de înaltă trădare făcute de Ludovic Orban, la Înalta Curte de Casație și Justiție, pe numele lui Dragnea și Dăncilă, conotațiile unei lovituri de stat. Cel mai ticălos dintre comentarii a venit, nu tocmai surprinzător, din partea ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, cea care a fost în stare să insinueze, iarăși, că focul de la Colectiv a fost pus cu intenție, pentru a da jos guvernul Ponta.

În ciuda atitudinii sale sfidătoare și iresponsabile, ministrul Muncii a avut însă dreptate, într-un punct: focul din Colectiv a fost pus, chiar dacă indirect, de cei care, prin incompetență, indiferență și corupție au lăsat ca o astfel de catastrofă să devină posibilă.

La fel de grav ca tragedia de la Colectiv este și faptul că autoritățile nu au făcut nimic concret pentru preîntâmpinarea unor astfel de dezastre. Atitudinea oficială care a urmat după momentul 30 octombrie 2015 este o adevărată batjocură la adresa părinților care și-au pierdut copiii în tragedie și la adresa societății românești, în ansamblul său.

Lia Olguța Vasilescu și toți colegii săi amatori de teorii ale conspirației sunt tocmai exponenții și giranții acestui sistem corupt și incompetent. Mulți dintre tinerii din Colectiv nu și-au pierdut viața în incendiul propriu-zis, ci din cauza mizeriei și a bacteriilor care colcăie în spitalele unde au fost internați. Nu trebuie uitat faptul că, până și în al 12-lea ceas, atunci când era evident că răniții în incendiu se stingeau cu zile nu din cauza arsurilor, cât mai ales din cea a germenilor agresivi din spitalele românești, oficialii declarau că situația este sub control. Abia când unii dintre răniți au fost transferați în spitale civilizate din vestul Europei, această tragedie de după tragedie a devenit publică.

La peste doi ani și jumătate de la incendiu, în locul unui verdict mult așteptat, autoritățile au ales să transforme tragadia de la Colectiv în demagogie politică.

Citit 1918 ori Ultima modificare Vineri, 18 Mai 2018 23:08

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.