Prostia ucide, nu aduce voturi!

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

"Prezenţa maşinilor de poliţie cu radar trebuie presemnalizată prin panouri cu 500 - 2.000 de metri înainte. (...) Maşinile de poliţie cu radar sau poliţistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizaţi cu un panou afişat cu 500 - 2.000 de metri înainte, pe sensul de mers, dar nu mai mult de 1.000 de metri în localitate şi 4.000 de metri în afara localităţilor, faţă de radar". Aşa sună modificarea adusă de parlamentarii noştri la Codul rutier. Modificarea a fost deja votată, iar pentru a deveni lege mai are nevoie doar de semnătura preşedintelui Klaus Iohannis.

Tot prin votul aleşilor a trecut şi o altă modificare a Codului rutier, respectiv aceea care face referire la maşinile neinscripţionate, pe care poliţiştii le folosesc pentru a-i prinde pe şoferii vitezomani.

Aşadar, dacă preşedintele ţării va promulga această lege, poliţiştii de la Rutieră se pot lăsa de meserie. Şi asta pentru că nu va mai avea niciun sens să iasă în trafic şi să stea cu radarele pe străzi pentru a preveni, cât de cât, accidentele. Ştiind unde se află echipajul de poliţie, cine va mai călca pedala de acceleraţie peste limită? Doar tâmpit să fii sau prea dornic de adrenalină să ştii că în maximum doi kilometri se află un aparat radar şi tu să circuli cu altă viteză decât cea legală.

Este adevărat că, în ciuda faptului că echipajele de poliţie stau pe străzi, accidentele nu au fost stopate, numărul lor fiind încă destul de mare.

Dacă în condiţiile actualelor prevederi au loc zeci de accidente zilnic, sute de şoferi sunt depistaţi băuţi sau fără permis, sute de oameni ajung la spital, iar unii chiar îşi pierd viaţa, când vor intra în vigoare noile prevederi, ce se va întâmpla pe străzi?

Ca pur exemplu, duminică dimineaţă, în judeţul Bihor, patru persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier. Totul din cauză că şoferul a călcat prea tare pe pedala de acceleraţie, a pierdut controlul şi s-a răsturnat într-un şanţ. Da, acolo nu era un aparat radar, aşa că şoferul a putut circula cu ce viteză a vrut. Dar, dacă noile prevederi vor intra în vigoare, astfel de accidente se vor înmulţi. Şi asta pentru că, repet, toţi vor circula regulamentar pe porţiunea de drum unde a fost semnalizat radarul, iar apoi vor circula aşa cum vor, uitând că sintagma "nu mi se poate întâmpla mie" nu se aplică atunci când dai dovadă de inconştienţă, aşa cum, de altfel, au dat dovadă şi aleşii noştri, care nu au aflat că prostia ucide, nu aduce voturi.

Citit 2047 ori Ultima modificare Duminică, 08 Iulie 2018 14:25

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.