La aşa performanţe, aşa numere

Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Înainte de a reacţiona isteric, liderii PSD ar trebui să se întrebe de ce au ajuns unii români să-şi pună la maşină numere gen "M…PSD". Desigur, gestul în sine este mai degrabă unul teribilist, poate chiar infantil, chiar dacă "poanta", până la urmă, nu-i chiar atât de rea, indiferent de numele partidului care ar fi apărut pe plăcuţe… Probabil aşa au gândit şi cei de la frontieră când s-au trezit în faţă cu autoturismul înmatriculat în Suedia cu numerele buclucaşe. Dar, dacă actele erau în ordine, asta e! Dreptul de a contesta liderii politici, chiar şi prin forme ce pot fi interpretate ca peiorative, este unul dintre drepturile câştigate odată cu democraţia. De altfel, dacă ne uităm cam ce mesaje îşi aruncă prin campaniile electorale partidele sau candidaţii, ce campanii de discreditare feroce şi atacuri la persoană au dus unii politicieni, un mesaj gen "M…PSD" este unul dintre cele mai nevinovate şi inofensive...

Ce e anormal în toată povestea asta este frenezia cu care PSD şi-a folosit toate pârghiile instituţionale de care dispunea pentru a se lupta cu şoferul care a îndrăznit să aducă atingerii "imaginii" partidului! Să ieşi tu, ca ministru, şi să dai "indicaţii preţioase" vizavi de acest caz, să te apuci să faci tot felul de demersuri prin tot felul instituţii ale statului, ambasade, Ministerul de Externe, să iei la mână toate tratatele internaţionale, doar cu scopul de a trage pe dreapta un şofer anti-PSD, spune multe despre limitările mentale şi conceptuale pe care unii politicieni le au.

Nu plăcuţele unui autoturism sunt problema, ci faptul că PSD a reuşit să aducă la exasperare o bună parte dintre cetăţenii acestei ţări. "M…PSD" este un gest de revoltă în faţa rapacităţii de care acest partid a dat dovadă în confiscarea pârghiilor de putere, în patronarea hoţiilor de tot felul, în subminarea statului de drept, în lipsa de perspective în care ţine captivă o întreagă ţară. Probabil că, dacă am fi avut sute de kilometri de autostradă, de exemplu, poate că şoferul şi-ar fi pus numărul "BRAVO PSD". Nu a fost cazul. La aşa infrastructură, performanţe sau politică, aşa numere - "M…PSD"!

Citit 1925 ori Ultima modificare Miercuri, 01 August 2018 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.