Evaluaţi acest articol
(19 voturi)
5 comentarii

Am urmărit, la televizor, protestele violente din București. Tot la televizor am văzut și protestele pașnice din alte orașe ale țării. Am văzut, la București, oameni care au avut de suferit din cauza gazelor lacrimogene, am văzut oameni loviți de jandarmi fără să aibă vreo vină. Am văzut însă și o femeie jandarm bătută cu bestialitate de mai mulți bărbați, care și-au vărsat ura, strânsă în ani de zile, față de o instituție, pe un singur om.

Toate acestea au avut loc vineri seară, în București, acolo unde s-au strâns români din țară și din străinătate, pentru a-și exprima nemulțumirile față de cei care se află la conducere. După ce am văzut, pe mai multe posturi tv și pe mai multe site-uri de socializare, filmări de la protestul de vineri seară de la București, am realizat că dacă ești fan al unei tabere arunci obligatoriu cu piatra în celălalt. Fanii PSD au văzut doar huliganii care au aruncat cu diverse obiecte în jandarmi, cei nemulțumiți de guvernare au văzut doar jandarmii care au dat cu spray lacrimogen și i-au bătut pe protestatari. Două tabere, același popor, aceeași țară în care locuim cu toții, indiferent ce simpatii, frici sau probleme avem.

Ca în orice întâmplare în care sunt implicate două tabere, adevărul este undeva la mijloc și fiecare parte are propriul adevăr. Dar, noi, ceilalți, ar trebui să ne facem propria opinie, să analizăm la rece și să decidem de partea cui ne poziționăm. Să ne formăm propria opinie, fără să permitem altora să ne impună o idee sau alta.

Huliganii, numiți de jandarmi membri ai galeriilor de fotbal, nu aveau ce căuta la protest, iar jandarmii, sau o parte din ei, nu ar fi trebuit să acționeze violent. Primii au venit să își reverse ura, ceilalți au respectat un ordin sau au acționat din impuls, văzându-și colegii atacați. Și unii, și ceilalți au greșit. Iar asta a transformat protestul împotriva guvernului într-un eveniment care a adus România, din nou, într-o postură negativă în ochii întregii lumi. Ar fi o noutate?

Citit 1367 ori Ultima modificare Duminică, 12 August 2018 17:20

5 comentarii

 • postat de Ramona Luni, 13 August 2018 23:27 82.137.12.*** Link la comentariu
  1
  2

  Akbar de ce aduci copilul la manifestație pentru doborârea Guvernului cu COPII drept scut ? Un JANDARM care a primit o bordură de durere poate să lovească pe toți din jur iar colegii îl vor ajuta Tu ai curaj să scumpi pantofi unui Polițist local sau să-i arăți degetul si să-l înjuri de toate neamurile ?

  Raportează
 • postat de Puie dragnea Luni, 13 August 2018 17:09 112.163.154.*** Link la comentariu
  0
  2

  Hahaha.....Acelasi IP......psdisti angajati la jandarmerie

  Raportează
 • postat de Remus Luni, 13 August 2018 08:52 82.137.9.*** Link la comentariu
  10
  7

  Se aude că la București a venit VALUL (
  Tsunami) protestelor contra JANDARMERIEI române Astea care protestează sunt tot aia care au BĂTUT JANDARMUL FEMEIE pentru că nu sa lăsat Puțin Violată după contactul fizic profund ? Sau sunt puși tot de ce-i care iau îndemnat la luptă contra PSD ? Domnii Pres de la PNL au mâinile CURATE ca in1907? Le miroase GURIȚA a DEMOCRAȚIE de Bruxelles Dar nu spun că la anul nu vor să o lase pe DOAMNA DANCILA să Conducă UE pentru că este din Tabăra Social Democrată iar majoritatea Parlamentară este Creștin democrată Si atunci ori pleacă DOAMNA DANCILA de bună voie și ne silita de nimeni ori ne batem în Weekend până la 31 Decembrie când ne vine sorocul facerii de rahat turcesc Altă SoLUTIE nu avem Ori facem ce ni se ordonă ori ne ia MAMA DRACULUI

  Raportează
 • postat de Sabrina Luni, 13 August 2018 08:00 82.137.9.*** Link la comentariu
  9
  7

  Nu sunteți curioși din ce zonă a României erau Domnii care iubesc Statul de drept si DEMOCRAȚIA si care au BĂTUT DOAMNA JANDARM TOP MODEL? Nu cred că erau Domnii Vasluieni Ai cică bat fierul cât e CALD si FEMEIA până-i RECE Văd ca DEMOCRAȚI i s-au adaptat vremurilor apuse luate de moldoveni de la turci și tătari Tot înainte Domnilor DEMOCRAȚI La Anul Viitor avem Prezidenția UE Când va Cânta cucuveaua la Palatul Victoria Capitalismului

  Raportează
 • postat de Suzana Luni, 13 August 2018 07:41 82.137.9.*** Link la comentariu
  9
  6

  Dacă în Decembrie 2016 PNL+PMP au participat în timpul ALEGERILOR parlamentare la mâncat sorici si tochitură acum in2019+2020 au timp de patru campanii electorale să-și facă digestia si să voteze toți chiar și Diaspora atât de dragă si combativă că era de10 August să ne schimbe soarta să avem un 23August Capitalist cu indicații venite nu de la RUSI ci din Apus Stupid People să făcut iar de rahat turcesc si au reușit culmea DEMOCRAȚIEI de CUMETRIE să BATĂ Foarte BINE un JANDARM CU ȚÂȚE TOP MODEL Asta era ULTIMA SoLUTIE pentru o nouă REVOLUȚIE portocalie a ROMÂNILOR de pretutindeni veniți în mare grabă în CONCEDIUL REVOLUȚIEI DE CUMETRIE

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.