Probleme majore, mascate de circ politic

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Se spune că atunci când doi se ceartă, al treilea câştigă. În România, când doi se ceartă este clar că poporul pierde, pentru că, în spatele scandalului, se ascunde, întotdeauna altceva decât se spune şi se vede.

Ultima perioadă a fost marcată de cearta dintre cele două tabere din PSD. Astfel, toată lumea a fost ocupată să vadă circul, uitând de pâine, dar şi de multe alte lucruri care se întâmplă în ţară.

În virtutea circului oferit de partidul de guvernare, nimeni nu a mai dat importanţă faptului că senatorii au aprobat, tacit, "uitând" în sertar documentul, proiectul de lege privind graţierea. Nu a mai dat nimeni importanţă nici faptului că sinistraţii de la inundaţiile din această vară nu vor primi despăgubiri decât dacă nu au ce mânca, chiar dacă premierul Viorica Dăncilă promitea ajutoare pentru toată lumea. Nici legile Justiţiei, nici alegerea noul şef al DNA nu par să mai fie de actualitate. La fel cum nu mai este de actualitate nici faptul că mii de manuale au fost tipărite greşit, iar elevii au început anul şcolar fără cărţi pe bănci.

La fel de uşor s-a trecut şi peste hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind dezincriminarea consumului de etnobotanice, substanţe care au ucis şi băgat în spital sute de tineri din întreaga ţară. Ocupaţi cu scandalul dintre Gabriela Firea şi Liviu Dragnea, românii nu au mai avut timp să iasă în stradă să ceară o lege nouă care să combată decizia luată de Curtea Supremă. Circul de la televizor pare să fie mult mai important decât sănătatea copiilor şi a tinerilor, care cad pradă unor infractori dornici de îmbogăţire peste noapte, vânzând otravă de şobolani sau cine ştie ce alte substanţe care oferă o stare de bine pe moment, dar care ucid în timp.

Scandalul politic a pus batista şi pe ţambalul referendumului, care va fi organizat peste două săptămâni, pe bani mulţi, cu o întrebare incertă pentru o populaţie care va pune ştampila după cum îi va spune preotul în biserică sau primarul care vizează ajutorul social. Aşa cum, cel mai probabil, s-a întâmplat şi la alegerile parlamentare, când au câştigat cei care se ceartă astăzi.

Citit 1611 ori Ultima modificare Vineri, 21 Septembrie 2018 18:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.