Cod roşu în Costa Rica

Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Vestea că "în miez de noapte", la noi - în plină zi, în Costa Rica - dna Udrea şi dna Bica au fost ridicate direct din stradă de ofiţerii Interpol a făcut rating, ieri, pe agenţiile de ştiri. Aventurile cu iz de telenovelă în care sunt implicate cele două orfeline au stârnit imediat un val de declaraţii din partea unor personaje mai mult sau mai puţin pregnante ale vieţii publice. Toată lumea stă acum şi se întreabă dacă, după episodul cu reţinerea, Udrea şi Bica vor şi ajunge în România. Concluzia generală: e complicat!

De, dacă lucrurile ar fi aşa de simple, atunci ce haz ar mai avea toată povestea? Aşa, avem de toate: încrengături la nivel înalt în politică, legături primejdioase, secrete de alcov, teorii ale conspiraţiei, inseminare in vitro, avocaţi, pictoriale fierbinţi, postări pe fb şi nu în ultimul rând… câteva proiecte privind legile Justiţiei. Pentru că, oricât de plină de suspans ar fi întreaga poveste, tot la articolele seci, tehnice, din legislaţie se ajunge. Pe de altă parte, pornind de la aceste articole, litere sau alineate, apar noi şi noi ramificaţii ale scenariului de bază.

Poate că s-a dat prin Interpol "cod roşu" de corupţie, mită şi abuz de serviciu în Costa Rica, dar mai avem încă, în România, destule personaje cel puţin la fel de veroase. Unele care, în prezent, se află chiar în poziţii-cheie prin partide, Parlament, Guvern etc. Că e vorba de Udrea, Bica, Dragnea, Vâlcov, Ghiţă, Adamescu, Popoviciu etc., toţi sunt uniţi de lupta cu "statul paralel", cu DNA, cu "agenturile străine" şi cu alte categorii de "forţe oculte" care îi ameninţă cu puşcăria.

În ritmul în care s-au derulat/ se derulează procedurile de extrădare din Costa Rica, ghinionul dnei Udrea şi al dnei Bica pare a fi doar faptul că lucrurile n-au mers chiar atât de repede precum sperau unii în ceea ce priveşte "reforma" legilor Justiţiei. Dacă nu şi-ar fi băgat coada "statul paralel", strada, UE, probabil că lucrurile erau rezolvate de mult, transpartinic, perfect echitabil pentru toată cleptocraţia care a pus stăpânire pe România sau care îşi trăieşte un "exil" greu de suportat pe terasele din Costa Rica, Brazilia sau Madagascar. Ca în orice telenovelă care se respectă, mai avem de aşteptat câteva episoade de suspans, intrigi şi răsturnări de situaţie. În acest timp, Justiţia, săraca, umblă mai mult cu capul spart sau orbită de gaze lacrimogene.

Citit 1826 ori Ultima modificare Joi, 04 Octombrie 2018 17:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.