Gândacul de la Prefectură

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prima dată l-am văzut la şedinţa Consiliului Local, tocmai când dădea în clocot discuţia despre împrumutul de 61 de milioane pentru reabilitarea străzilor. Poate nu l-aş fi remarcat dacă nu m-ar fi făcut atentă una dintre directoarele iubitoare de necuvântătoare. Mă gândeam că o să-l strivească sub talpă careva, dar nu, gândacul a tăiat-o scurt pe sub masa aleşilor şi dus a fost... în cancelaria prefectului.

Să nu vă gândiţi că era vreun banal gândac de bucătărie sau vreunul urât şi mirositor venit pe conducta de canalizare! Nu, era un gândac suplu, lunguieţ, cu alură elegantă.

L-am revăzut în timpul întâlnirii prefectului cu delegaţia chineză, taman în biroul lui Florea. Mi-am dat coate cu un coleg din presă, întrebând dacă n-o fi cumva vreun gândac DNA cu microfoane în vârful antenuţelor şi cameră de filmat sub elitre.

Marţi, la conferinţa prefectului şi a subprefectului, l-am revăzut. Nu era un frate de-al lui, că a reacţionat ca şi cum mă cunoştea!

Cum să nu fie agitat? Păi fostul prefect, Cosmin Păun, n-a avut în tot mandatul atâtea ieşiri publice şi întâlniri cu presa câte a avut Paul Florea  de când a fost pus prefect! Şi de când uşa de intrare la Prefectură a fost dată de perete, l-o fi mai trăgând curentul pe sub praguri!

Ce să mai creadă bietul gândac? Păi trei ani a fost o linişte de se credea la muzeu ori la sanatoriu, şi acum brusc, toate (i) s-au dat peste cap.

E un gândac cu dileme politic-administrative. Nu poate sărmanul pricepe aparte, unul cum se face că prefectul e „atât de” apolitic, încât, cum se cutremură guvernul şi pleacă vreun partid de la guvernare, cum i se clatină scaunul. Cum mişcă vreun prefect în frontul politic, şi nu e „receptiv” la planul de menţinere la guvernare a partidului care l-a numit în funcţie, cum vine altul mai competent şi îi ia locul.

Nu ştiu dacă gândacul o fi informator, dar nu mică mi-a fost mirarea să-l aud ieri pe senatorul Marius Necula povestind scene de la întâlnirea prefectului Paul Florea cu primarul, pe tema Apaterm, de parcă ar fi fost în sală, la discuţii!

Iar conferinţele pe care le-au susţinut marţi cei doi, Necula şi Florea, păreau una în prelungirea celeilalte. Zise Necula că vrea comisie de anchetă, o oră mai târziu, prefectul anunţa că a început deja ancheta. A spus mai demult politicianul că vrea să ne facă pod, aeroport şi drum expres Galaţi-Brăila, iaca zice şi prefectul că ne trebuie! Bătea în portocaliu agentul termic între Electrocentrale şi Apaterm care-şi dădeau cu gigacaloria în cap? Acu’ situaţia e oranj cu totul!

Cum să priceapă gândacul faptul că Paul Florea e apolitic, dar a fost mâna dreaptă a lui Necula în fostul PLD! Ehei, ce vremuri! Şi când Florea a fost destituit din funcţia de subprefect, Necula numai fericit n-a fost! Ba a recunoscut şi la ziar că l-a susţinut să rămână în funcţie, dar n-a izbutit.

Dar uite că s-au reglat treburile acum, şi Paul Florea e prefect, iar Necula ţinteşte cu avânt spre Primărie, azvârlind aprig fumigene prin conferinţele de presă. Când să închei articolul, iată primesc un SMS de la gândac: „În politică şi alegeri, dacă n-ai prefect, să-ţi pui!”

Citit 1406 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.