Câinii latră, ursul trece

Evaluaţi acest articol
(17 voturi)
4 comentarii

Parlamentul European a votat, ieri, cu 473 de voturi "pentru", 151 "împotrivă" şi 40 de abţineri, rezoluţia care amendează dur comportamentul Guvernului şi al Parlamentului din România privind statul de drept. Parlamentul European şi-a arătat astfel îngrijorarea faţă de ceea ce se întâmplă în România, menţionând că revizuirea legislaţiei judiciare şi penale din ţara noastră este un motiv de îngrijorare.

Deşi toate aceste lucruri au tot fost spuse de-a lungul timpului, la noi în ţară par să nu fie auzite. Guvernul, parlamentarii puterii şi liderul partidului aflat la guvernare par să fie surzi şi merg înainte trâmbiţând tot timpul că aşa s-au angajat în programul de guvernare cu care au câştigat alegerile.

Sincer, deşi nu fac politică, nu îmi aduc aminte ca în acest "minunat" program de guvernare să fie trecut, printre altele, că faptele de corupţie nu vor mai fi o problemă pentru funcţionarii de stat.

Revenind, însă, toate recomandările, propunerile sau sfaturile venite de la europeni par să fie nişte jigniri pentru aleşii noştri, care spun mereu că Parlamentul European nu se poate implica în politica unui stat. Da, nu se poate băga, dar poate oferi sfaturi utile şi poate lua decizii financiare menite să atragă atenţia guvernanţilor. Iar dacă Uniunea Europeană nu ne va mai da bani, atunci să vedem noi de unde şi cum îşi mai respectă partidul de guvernare programul promis alegătorilor. Program care, de altfel, s-a bazat pe promisiuni de mărire a pensiilor şi salariilor, lucru care a păcălit, oare pentru a câta oară, votanţii.

Cu toate riscurile, guvernanţii noştri îşi văd în continuare de ale lor. Propun miniştri noi sau îi readuc în faţă pe unii mai vechi, se războiesc cu preşedintele ţării sau se ceartă între ei. Pe principiul "câinii latră, ursul trece". Toate însă până într-o zi, când poporul sau acea parte din popor care trebuie se va deştepta şi va sancţiona prin vot toate aceste lucruri. Din păcate, însă, există posibilitatea ca taxarea să vină prea târziu, ţara să fie deja în colaps, iar colacul de salvare pe care Uniunea ni l-ar putea arunca să fi unul pentru care vor suferi zeci de generaţii de acum înainte.

Citit 1406 ori Ultima modificare Marți, 13 Noiembrie 2018 18:36

4 comentarii

 • postat de Iancu Jianul Miercuri, 14 Noiembrie 2018 20:51 86.125.2.*** Link la comentariu
  1
  1

  Bati campii sandel! Tara pute a corupti si infractori care ar vinde-o si pe mamica-sa numai sa nu faca puscarie! Nu mai pune biticul nici un om cerebral la vraja chioara... iar nota de plata va veni si va va lasa in posteriorul gol. Noroc ca prostie nu doare... am avea cimitirele pline! Pacat! Decat 1 milion de hoti mai bine o autostrada de tepe! - Aceasta reprezinta o metafora si trebuie atata ca atare!

  Raportează
 • postat de Prosteala tine doar la cei care nu citesc publicatii de specialitate Miercuri, 14 Noiembrie 2018 17:39 5.15.220.*** Link la comentariu
  0
  0

  Unii nu inteleg in ansamblu situatia acestei tari, dar cred ca o stiu si dezinformeaza si pe altii care NU CITESC articole de specialitate pe site-uri care tin la acuratetea informatiilor.

  De exemplu: " după semnarea acordurilor de aderare la UE în aprilie 2005 până în septembrie 2016, România a primit 39,8 miliarde de euro de la UE – fonduri structurale, pentru dezvoltare rurală şi plăţi directe în agricultură - şi a plătit contribuţia obligatorie de 1% din Produsul Naţional Brut de 13,7 miliarde de euro, rezultând un sold pozitiv de peste 26 de miliarde de euro." sursa Gandul.info, hotnews.ro

  Privatizarile facute dupa 1989 : "Problema privatizărilor nu a fost generată de către metoda de privatizare folosită, în cazul în care aceasta ar fi fost făcută în mod cinstit şi corect, spune analistul economic Aurelian Dochia." . Multi fosti activisti de partid si din servicii au pus mana pe activele unor societati la preturi de nimic, dar marile tunuri le-au facut tot ei (cei cu influentasi bani) nicidecum UE - in care nu intrasem inca:
  https://www.zf.ro/zf-24/topul-celor-mai-mari-privatizari-ale-romaniei-care-au-fost-cele-mai-controversate-si-care-au-adus-statului-cei-mai-multi-bani-13096133

  INFORMATI-VA si veti intelege ca de peste 20 de ani, tot cei care au avut informatia si influenta au ramas calare pe vietile noastre, pentru ca romanul TRAGE si se milogeste, dar nu voteaza oameni competenti ca-i place.....

  Raportează
 • postat de Sandu Miercuri, 14 Noiembrie 2018 09:31 109.100.103.*** Link la comentariu
  16
  7

  Nu sunt numai jigniri ,este amestec grosolan in politica interna a unui stat membru .Asa cum parlamentarii europeni sunt alesi de cetatenii tarilor membre U.E.tot asa Parlamentul Romaniei este format de oameni alesi in mod democratic care au dat o anumita configuratie politica si in final un Guvern care este raspunzator in fata propriului electorat si a tarii.Oare Polonia si Ungaria nu sunt tari democrate si membre ale U.E.Desigur ele au conducatori cu coloana vertebrala si nu inghit orice recomandare sau amenintare din partea alesilor europeni care sunt in contradictie cu interesele propriilor lor cetateni.Oare am uitat ca la recomandarile U.E. am lichidat industria tarii ca sa facem loc produselor fabricate in alte tari membre, desigur in beneficiul lor si in detrimentul cetatenilor nostri care nemaiavand unde sa lucreze au devenit forta de munca ieftina pe alte meleguri.Ce tot plangem fata de banii europeni.Cate investitii cu bani europeni au creat locuri de munca durabile.Sigur este mult mai usor sa aduci sucursale a unor banici ,sa acaparezi in totalitate sectorul asigurarilor,sa controlezi consumul de energie electrica ,gaze ,apa, benzina, etc. si a obtine apoi profituri uriase pe seama buzunarului romanilor pe care apoi le mai si externalizezi.Tarile U.E au intrese economice mari in Romania iar mediul de afaceri din aceste tari nu va reactiona la amendamentele politice actuale.Ar mai fi ceva, totusi au fost marite si salariile si pensiile atat cat a permis economia in crestere an de an.Sa inteleg ca pe unii din U.E. dar si pe altii din Romania ii deranjeaza acest lucru.Daca este asa la viitorul scrutin electoral sa alegem pe cei care promit micsorarea .sau inghetarea lor.Sa vedeti ce bine va fi atunci si nu vom mai fi criticati ci premiati in Parlamentul European.

  Raportează
 • postat de HAHAHA Miercuri, 14 Noiembrie 2018 08:35 194.105.20.*** Link la comentariu
  4
  9

  Iac-asa, catinel, catinel, ne ducem spre DICTATURA !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.