Câinii latră, ursul trece

Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Parlamentul European a votat, ieri, cu 473 de voturi "pentru", 151 "împotrivă" şi 40 de abţineri, rezoluţia care amendează dur comportamentul Guvernului şi al Parlamentului din România privind statul de drept. Parlamentul European şi-a arătat astfel îngrijorarea faţă de ceea ce se întâmplă în România, menţionând că revizuirea legislaţiei judiciare şi penale din ţara noastră este un motiv de îngrijorare.

Deşi toate aceste lucruri au tot fost spuse de-a lungul timpului, la noi în ţară par să nu fie auzite. Guvernul, parlamentarii puterii şi liderul partidului aflat la guvernare par să fie surzi şi merg înainte trâmbiţând tot timpul că aşa s-au angajat în programul de guvernare cu care au câştigat alegerile.

Sincer, deşi nu fac politică, nu îmi aduc aminte ca în acest "minunat" program de guvernare să fie trecut, printre altele, că faptele de corupţie nu vor mai fi o problemă pentru funcţionarii de stat.

Revenind, însă, toate recomandările, propunerile sau sfaturile venite de la europeni par să fie nişte jigniri pentru aleşii noştri, care spun mereu că Parlamentul European nu se poate implica în politica unui stat. Da, nu se poate băga, dar poate oferi sfaturi utile şi poate lua decizii financiare menite să atragă atenţia guvernanţilor. Iar dacă Uniunea Europeană nu ne va mai da bani, atunci să vedem noi de unde şi cum îşi mai respectă partidul de guvernare programul promis alegătorilor. Program care, de altfel, s-a bazat pe promisiuni de mărire a pensiilor şi salariilor, lucru care a păcălit, oare pentru a câta oară, votanţii.

Cu toate riscurile, guvernanţii noştri îşi văd în continuare de ale lor. Propun miniştri noi sau îi readuc în faţă pe unii mai vechi, se războiesc cu preşedintele ţării sau se ceartă între ei. Pe principiul "câinii latră, ursul trece". Toate însă până într-o zi, când poporul sau acea parte din popor care trebuie se va deştepta şi va sancţiona prin vot toate aceste lucruri. Din păcate, însă, există posibilitatea ca taxarea să vină prea târziu, ţara să fie deja în colaps, iar colacul de salvare pe care Uniunea ni l-ar putea arunca să fi unul pentru care vor suferi zeci de generaţii de acum înainte.

Citit 2175 ori Ultima modificare Marți, 13 Noiembrie 2018 18:36

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.