Sub teroarea ticăloşilor

Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Sunt pline canalele mass-media de fărădelegile comise de cei care au beneficiat de recurs compensatoriu. Atrocităţile sunt comise în serie şi fiecare oraş, aproape, are faliţii lui. Familia celui ucis la Mediaş face calcule că omul ar fi scăpat cu viaţă, dacă și-ar fi ispăşit criminalul pedeapsa până la capăt. Gălăţenii sunt şi ei în alertă şi cască ochii cât cepele de câte ori intră sau ies dintr-un bloc, de teamă să nu se întâlnească cu niscaiva tâlhari proaspăt eliberaţi şi puşi pe căpătuit. Fiindcă, să nu fim naivi, cazul lui Tabac, cel care, eliberat recent, l-a bătut crunt, în scara blocului, pe un vârstnic, pentru a-i fura banii, nu va fi singular.

Oricât de vigilenți am fi, oricât de bine și-ar face și polițiștii treaba, prin efectul legii prea mulți asemenea cetățeni sunt liberi să facă tot ceea ce știu ei mai bine. Sunt nu mai puţin de 14.000 de foşti deţinuţi eliberaţi înainte să-şi ispăşească pedeapsa, iar faptele comise de ei tentative de omor, violuri, tâlhării, pentru care, şi aşa, legile din România stabilesc pedepse prea mici. În loc să stea la "răcoare" până când le piere cheful de dat în cap, infractorilor români, după ce că se "învârt" de cele mai mici pedepse, le pică pleaşcă şi liberări înainte de termen. Lucruri numai bune să-i încurajeze să comită şi alte nelegiuiri, fiindcă, până la urmă, pedeapsa e un soi de concediu, unde primesc şi cazare, şi masă pe gratis, iar când li se urăşte, au parte de o surpriză plăcută pregătită de politicienii care au interes să-şi elibereze tovarăşii din puşcării. Suntem la cheremul unor politicieni corupţi şi mincinoşi, care nu numai că fură şi-şi bat joc de banii noştri, atentează la statul de drept, iar acum atentează şi la siguranţa omului de rând de pe stradă, instituind un regim de teroare.

Sindicaliştii din penitenciare îi avertizează pe cetăţeni că, potrivit statisticilor, dintre cei 14.000 de infractori eliberaţi înainte de vreme, 10.000 vor comite iar fărădelegi într-un interval de maximum trei ani de la liberare. Uite un subiect de meditație care ar trebui să ne doară pe toți atât de mult, încât să nu-i mai lăsăm pe politicieni să elibereze vreun alt val de infractori care să ne bântuie străzile. Deja sunt mult prea mulţi.

Citit 2049 ori Ultima modificare Duminică, 20 Ianuarie 2019 16:46

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.