Vine Expresul de Brăila!

Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Măi, să fie? În materie de infrastructură, deocamdată doar rutieră, Galaţiul ar urma să reapară pe hartă! Informaţia a fost transmisă de unul dintre parlamentarii gălăţeni, care susţine că s-a aprobat introducerea în buget pe parcursul acestui an a cheltuielilor pentru procedurile necesare unui drum expres Galaţi - Brăila. Acelaşi lucru ar fi valabil şi pentru extensiile Brăila - Focşani, respectiv, Brăila - Buzău. Avem şi bonus, Centura Ocolitoare a oraşului, cu folosirea şi a banilor europeni.

Pfff, o să ajungem la aeroport într-un timp mai scurt ca al un zbor pân’ la Londra. Dacă vreţi să gândiţi la prezent sau viitorul apropiat, se spune "Aeroport". Cartierul, desigur. Restul, cândva, poate vom avea noroc şi va fi mai devreme de hătul extrem.

Unii poate vor spune că este neîncredere, scepticism, cârcoteală, chiar şi când se face totuşi ceva, paşi mici, dar făcuţi.

Aşa că se cuvin unele precizări. Relativ recent, un reprezentat al Ministerului Transporturilor spunea că studiul de fezabilitate al "expresului" Galaţi - Brăila este deja elaborat. Asta se întâmpla în 2008, dar nu-i problemă, ne-a fost antrenată răbdarea, deşi doar puţintel, vreo 11 ani. La prelungirea Brăila - Buzău, nu e încă analizată fezabilitatea, dar, conform sursei mai sus menţionate, se doreşte să se înceapă curând lucrul. Ei, nici chiar mâine, dar nu mai e mult până la momentul planificat al startului: 2021! Ce va fi după? Proiectul tehnic, apoi licitaţia pentru atribuirea lucrărilor, arhicunoscutele contestaţii, includem şi procedura de obţinere a finanţării europene...

Totuşi, încercând să-mi găsesc motive de optimism, aflu că guvernanţii pot găsi soluţii pentru accelerare, deci să avem încredere. Iată, alaltăieri s-a semnat contractul pentru un nou stadion la Alexandria, cu termen de dare în utilizare 18 luni, unul scurt, în asta nu mai e nimic ironic. Tribune de 5.500 de locuri, acoperite, cu nocturnă, pista de atletism ultimul răcnet... Fondurile alocate, în jur de 10 milioane de euro, deci se poate, s-a demonstrat şi în vecini, la Turnu Măgurele, unde-i gata un stadion mai micuţ, de vreo 2.000 de locuri, acoperite şi cu nocturnă.

Ce spuneţi, dacă facem repede un referendum să ne schimbăm numele judeţului în Teleorman, avem şanse să-i păcălim?

Citit 1830 ori Ultima modificare Vineri, 15 Februarie 2019 17:24

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.